Position: sygdoms > 3 >

hvad er farerne ved hvid asbest ?

   Hvid asbest er en af mange typer af asbest , der anvendes som en økonomisk og nyttig byggemateriale og er udbredt i lande som Rusland , Kina , Brasilien . og Indien . Selv om nogle grupper hævder , at hvid asbest er sikrere end brun eller blå asbest , konkluderede Verdenssundhedsorganisationen at hvid asbest er et kendt carcinogen , og der er ingen sikker minimum eksponeringsgrænse . Over tid har flere alvorlige tilstande været knyttet til hvid asbest .

Lung Cancer


Hvid asbest har været forbundet med øget risiko for lungekræft , ifølge Verdenssundhedsorganisationen . Blikkenslagere og elektrikere er blandt de mest udsatte på grund af karakteren af deres arbejde . Når væggene asbestholdige materialer underkastes ombygninger eller konstruktion af faglærte handel arbejdere , de mikroskopiske asbestfibre blive luftbårne . Disse fibre er så åndede ind i lungerne, hvor de bliver knyttet til lungevævet . Over tid kan denne irritation inden for murene af lungerne fører til lungekræft .

Mesotheliom


Mesotheliom er en sjælden form for kræft , hvor den tynde væv membran, der mave-og bryst organer er primært påvirket . Udsættelse for asbest , herunder hvid asbest , forårsager denne form for kræft mere end nogen anden type , på trods af sin sjældne forekomst . Overlevelsesraten for de fleste lungehindekræft patienter er typisk et år eller mindre fra den dato, hvor diagnosen . Mesotheliom er ofte ikke diagnosticeret indtil udgangen stadier af sygdommen , skyldes den omstændighed, at symptomerne kan tage op til 50 år op til overfladen efter eksponering til hvid asbest .

Asbestose


Asbestose er en anden alvorlig tilstand , der har været knyttet til hvid asbest . Åndenød, hoste og permanente lungeskader er kendetegnende for asbestose . En borger kan have milde eller svære symptomer , og ligesom lungehindekræft , kan de tage år at blive synlige . Når udsættelse for hvid asbest er stoppet , den inflammatoriske proces af asbestose ophører i de fleste tilfælde .

Pleural Disorders

Andre pleural lidelser , der har været forbundet med hvid asbest eksponering omfatter pleurale plaques , pleural fortykkelse og benigne pleuraekssudat . Pleurale plaques opstår, når membranerne omkring lungerne bliver tykkere i visse områder . Pleuraekssudat er unormale væskeansamlinger omkring lungerne mellem brystvæggen og den tynde væv lag omkring lungerne . Selv om disse betingelser ikke forud lungekræft , National Cancer Institute bemærker der er en betydelig dokumentation for, at personer med maligne pleura lidelser har større risiko for at udvikle lungekræft på et senere tidspunkt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------