Position: sygdoms > 3 >

hvor ofte skal en prostata eksamen tages ?

  

ingen officielle retningslinjer

Der er en stor uenighed om , hvorvidt almindelige prostata undersøgelser er nødvendige . Hvorvidt risikoen for afprøvning opvejer fordelene er usikkert , og den amerikanske Cancer Society "mener , at mænd ikke skal testes uden at lære om, hvad vi kender og ikke kender de risici og mulige fordele ved testning og behandling . " I øjeblikket har de fleste organisationer ikke give nogen specifikke retningslinjer om, hvorvidt screening skulle opstå eller på hvilket frekvens .

fælles anbefalinger

De fleste kilder er enige om , at beslutningen om at skærmen skal være mellem læge og patient . National Cancer Society rapporterer, at lægernes anbefalinger ofte varierer . En årlig undersøgelse for patienter over 50 er almindeligt anbefales . Nogle læger kan ønske at begynde screening i 40-45 , hvis høje risikofaktorer til stede.

Bottom Line

Der er ikke enighed om behovet eller hyppigheden af prostatakræft screeninger . Det anbefales, at du gennemgår litteratur og tale med din læge til at afgøre, om prostata eksamen er hensigtsmæssige. Det endelige valg ligger hos læger og patienter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------