Position: sygdoms > 3 >

kutan anaplastisk storcellet lymfom

   En sjælden form af non-Hodgkins lymfom , kutane anaplastisk storcellet lymfom udvikler sig fra T- celle lymfocytter . Klassificeret som en indolent , eller langsomt voksende , lymfom , det først og fremmest påvirker huden , men kan sprede sig til underliggende væv

Diagnose


Diagnosticering kutant anaplastisk storcellet lymfom er baseret på en biopsi af den formodede læsion . Patologen leder efter en speciel markør , kaldet CD30 , på lymfomceller . En knoglemarvsbiopsi med til at bestemme den fase af sygdommen og MRIs , CT -scanning og PET scanninger afgøre, om sygdommen har udviklet sig til underliggende væv .

Symptomer


Ofte begynder som enkelt eller små plaster på rødlig knuder , kutane anaplastisk storcellet lymfom kan forekomme på nogen del af kroppen . De kan danne sår og kløe , hvilket læger til misdiagnose dem som eksem . I cirka 10 procent af alle tilfælde , udvikler lymfeknude udvidelsen i nærheden af noduli .

Kendetegn


kutant anaplastisk storcellet lymfom ofte er til stede hos patienter , der er 45 til 60 år gammel , med mænd ramt oftere end kvinder . Der er ingen specifikke risikofaktorer for udvikling af tilstanden .

Behandling

Behandlingen er som regel ikke-aggressive og omfatter lokalsteroid , strålebehandling , UVB lysbehandling og kirurgisk fjernelse af svulsten . Progressionen af sygdommen efter første behandling afgør behovet for yderligere indgriben .

Prognose

For patienter, der gennemgår kirurgisk fjernelse af svulsten , den 5- årige overlevelsesrate gennemsnit 90 procent , med ringe eller ingen gentagelse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------