Position: sygdoms > 3 >

levetiden for metastatisk sygdom

   Metastatisk sygdom refererer til kræft , der har spredt sig ud over det sted, hvor den primære tumor . Som kræft vokser , kan cellerne bryde ud og ind i dit blod strøm eller lymfeknuder . De bliver så transporteres til andre organer i fjerne dele af din krop . Du kan også høre denne betingelse er nævnt i etape IV kræft . Metastatisk sygdom anses uhelbredelig , men den forventede levealder afhænger af flere faktorer

beliggenhed og type af primær tumor


Nogle kræftformer , såsom adenokarcinom i prostata , har en tendens til fremskridt langsomt . En patient kan leve med denne tilstand i årevis , selv efter metastaser . Andre former for kræft , som f. eks melanom , er aggressive og hurtigt ødelægge fjerntliggende organer , som de spredes gennem kroppen . Levealder med metastatisk melanom er normalt måles i uger til måneder .

Placering af sekundær tumor


vide, hvor kræften har spredt sig , også kendt som placeringen af de sekundære tumor , er også vigtigt i bestræbelserne på at fastlægge den forventede levetid . Knoglekræft kan være meget smertefuldt , men det er som regel ikke umiddelbart livstruende . Kræft , der har spredt sig til leveren , lunger eller hjerne , kan dog forårsage dødsfald langt hurtigere . Nogle typer af kræft er mere tilbøjelige end andre til at angribe vitale organer . Tyktarmskræft ofte metastaserer direkte til leveren , og brystkræft kan sprede sig til flere organer på en gang .

patientens helbred


Ældre , svagelige patienter og patienter, der er svage og løbe ned naturligt have en tendens til at bukke under hurtigere at metastatisk sygdom end patienter , som , bortset fra kræft , er i rimelig godt helbred . Patienter , hvis den generelle sundhed er godt , er også mere tilbøjelige til at indgå i den videre behandling med henblik på at kontrollere det sekundære tumoren .

Tilgængeligheden af yderligere behandling

Selvom metastatisk sygdom anses ikke helbredes , kan behandlinger såsom kemoterapi og strålebehandling være til rådighed til at forlænge livet og øget komfort . Målet med disse behandlinger er at formindske sekundær tumor . Behandling tilgængelighed er baseret på den type af den primære kræft , størrelsen og placeringen af de sekundære tumorer , alder og patientens helbred , og hvilke behandlinger der er forsøgt allerede . Mennesker med metastatisk sygdom kan også være berettiget til at deltage i kliniske forsøg-. processen med at afprøve nye behandlinger , hvis effektivitet er endnu ikke fastlagt

Bottom Line

Du skal blot vide, at en person har metastatisk sygdom er ikke nok til at give en præcis prognose . Afhængig af en lang række faktorer , kan en person med Stage IV- kræft leve i uger , måneder eller endda år . Enhver, diagnosticeret med metastatisk sygdom bør rådføre sig med en eller flere onkologer , eller kræftspecialister at afgøre, hvilke behandlinger kan være til rådighed til at hjælpe ham live så længe og så behageligt som muligt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------