Position: sygdoms > 3 >

om klor & brystkræft

   Erkendte faktorer , der øger chancerne for en kvinde at blive diagnosticeret med brystkræft omfatter genetiske arv , reproduktiv og hormonelle faktorer og kost . Disse faktorer tegner sig for omkring 20 til 30 procent af alle brystkræft tilfælde . Men der er også undersøgelser , der viser eksponering for industrikemikalier , herunder organiske klorforbindelser ( chlorering biprodukter ) kan bidrage til brystkræft

om brystkræft


Brystkræft opstår, når der er en ukontrolleret vækst af bryst celler som et resultat af mutationer eller unormale forandringer i generne , der har ansvaret regulering af cellevækst . En tumor kan være godartede , som ikke er farlige for sundheden eller ondartet , som har potentiale til at blive farlig . Normalt udtrykket " brystkræft "henviser til en ondartet svulst .

Breast Cancer Statistik


Tilfælde af brystkræft er fundet i omkring en ud af otte kvinder i USA , hvilket svarer til omkring 13 procent af den kvindelige befolkning . Brystkræft påvirker også mænd , selv om mindre end 1 procent af alle nye brystkræfttilfælde forekommer hos mænd . Også en kvindes risiko for at lide af brystkræft groft double , hvis hun har en første grads slægtning ( mor , søster , datter ), som er blevet diagnosticeret med sygdommen . Men omkring 90 procent af brystkræft skyldes ikke arvelige faktorer , men snarere , at genetiske abnormaliteter , der opstår som følge af den naturlige aldringsproces , og livet i almindelighed .

Breast Cancer og Klor


Forskning i Hartford Connecticut har vist , at kvinder med brystkræft havde 50 til 60 procent højere niveauer af organiske klorforbindelser i deres brystvæv end kvinder uden brystkræft . I mellemtiden andre undersøgelser viste mange organochorines , som stadig almindeligt anvendt af offentligheden, var specifikt forårsager mamma cancer hos forsøgsdyr .

Undersøgelser af organiske klorforbindelser viser , at de kan forårsage genetiske mutationer , der undertrykker immun- systemet , og forstyrre kroppens naturlige kontrol af cellevækst og replikation . Organiske klorforbindelser kan også forblive i miljøet i lange perioder , og ophobes i fedtvæv , opføre sig som hormoner , når de er løst i kroppen.

Udsættelse for Klor

Op til 2 /3 af befolkningens udsættelse for klor skyldes indånding af damp og absorption gennem huden , mens brusebad. Damp inhaleres i bruseren kan indeholde op til 50 gange det niveau af kemiske end i vand, da klor og elementer fordamper meget hurtigere , og ved lavere temperaturer , end vand . Klor er også føjes til de fleste vand fra hanen for at dræbe bakterier og andre farlige bakterier , og er indført i det menneskelige legeme , når indtages som drikkevand . Mange organiske klorforbindelser er også meget udbredt i herbicider i Nordamerika og Europa , feedstocks , fælles opløsningsmidler , maling-stripper og farvestoffer og andre almindeligt anvendte kemikalier .

Bevis

Desværre er det ikke bevist, at organiske klorforbindelser give bryst kræft . Som global kemisk forurening er så kompleks , med epidemiologer og toksikologer kun kunne få adgang til meget begrænsede ressourcer , er det kun blevet foreslået, at der er en stærk korrelation mellem klor og brystkræft , men ikke årsagssammenhæng .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------