Position: sygdoms > 3 >

om spiserøret & mavekræft

   Spiserør og mavekræft ofte går hånd i hånd , fordi maven og spiserøret ligger tæt på hinanden og forbundet med væv og muskler . Når en kræft er fundet i enten sted , ofte hele området er at blive behandlet . Modtagelse af en diagnose af spiserøret eller mavekræft kan være ødelæggende . Begge organer anvendes dagligt til mad og væskeindtag i forbindelse med den samlede overlevelse

Advarselstegn


Den spiserøret forbinder bagsiden af munden til maven . Indledende advarselstegn kan omfatte hoste blod op , hoste op en stor mængde spyt , hæshed i stemmen , en stigning i slim , synkebesvær , fordøjelsesbesvær , halsbrand , kvælning og opkastning . Nogle mennesker vil måske også bemærke en pludseligt vægttab eller øget træthed .

Risici


Der er nogle risikofaktorer , der gør visse mennesker mere modtagelige for at få spiserøret og mavekræft . Mænd over 55 år er i størst risiko . Andre faktorer omfatter et stort sats på alkoholforbrug , rygning tobak , mug eksponering og eksponering for stoffer til inhalering . Folk, der har haft ukontrolleret eller overdreven syre refluks sygdom sætte sig selv på en stor risiko for at udvikle esophageal og mavekræft . Dette er på grund af den øgede syre bragt tilbage op fra maven gennem spiserøret . Den mavesyre langsomt tårer væk i foret , hvilket gør kræft mere tilbøjelige til at udvikle sig over tid .

Typer


Der er to hovedårsager klassifikationer af spiserøret og mavekræft --- planocellulært karcinom og adenokarcinom. Planocellulært karcinom tendens til at udvikle sig på ydersiden væv områder i spiserøret og maven og kan let udvikle sig til en læsion eller tumor . Adenocarcinom er en type kræft , der former i kirtelvæv områder i et organ eller en bestemt placering . Planocellulært typer er generelt mindre aggressiv end adenokarcinom , men i de tidlige faser , både reagerer godt på behandlingen .

Diagnose

Med spiserør og mavekræft , en af de første prioriteter bør være at få en korrekt diagnose . En praktiserende læge eller gastroenterolog kan gøre en henvisning til en onkolog . Den onkolog vil bestille en række test for at se, hvor langt kræft har spredt sig , eller hvor langt det er i. Tests kan omfatte en esophagram , der tager billeder af spiserøret og maven , en endoskopi , som også tager billeder ; CT -scanninger , MRIs eller PET scanninger , som scan billeder for at finde den primære tumor og se , om der er nogen blodkar inddragelse . og en endoskopisk ultralyd, som indeholder oplysninger om hvor omfattende og nøjagtige placering af kræft

Treatment

Behandling afhænger af aggressivitet af kræft , og hvilken fase den er i. Kræft mellemstationer varierer mellem 1 og 4 , eller I og IV . Jo lavere tallet er, jo mere isoleret og behandles kræft sandsynlige er . Jo lavere tal, jo højere den 5- årige overlevelsesrate og jo mindre chance for kræft , vil gentage sig . Fjernelse af væv eller tumor efterfulgt af runder med kemoterapi , strålebehandling og hormonbehandling kan være en levedygtig behandlingsmulighed . For senere-iscenesat kræft som en scene IV, kan palliativ pleje være den eneste mulighed . På dette tidspunkt , hvilket gør patienten komfortable og smerte-fri er en høj prioritet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------