Position: sygdoms > 3 >

permanent bivirkninger af tamoxifen

  

Du skal bruge:
Nicotine patch
. Nikotin tyggegummi .
Solcreme .
Frugt og grøntsager .

Tamoxifen er en medicin er kendt som en selektiv østrogen receptor modulator eller SERM . Tamoxifen er den ældste stof er godkendt af US Food and Drug Administration til behandling af brystkræft . Nogle kvinder , der har en familie historie af sygdommen og en høj risiko for at udvikle brystkræft kan bruge medicin som en forebyggende foranstaltning . SERM stoffer ikke tillader østrogen at binde til proteiner, som findes i brystvæv . Tamoxifen kan reducere risikoen for brystkræft og osteoporose hos nogle mennesker , men det har negative bivirkninger forbundet med det så godt . Mindre bivirkninger kan være hedeture , kvalme , hovedpine og uregelmæssig menstruation . Medicinen kan også øge risikoen for alvorlige sygdomme , som kan ses som permanente bivirkninger .

Stroke


En permanent bivirkning , der er en mulighed , når man tager tamoxifen er slagtilfælde. Som forklaret af både National Cancer Institute og BreastCancer . org , idet tamoxifen kan øge en persons risiko for at udvikle blodpropper , hvilket kan føre til en forhøjet risiko for slagtilfælde . Virkninger af et slagtilfælde varierer fra person til person og kan være dødelig i nogle tilfælde . Lammelser og tab af verbal kommunikation kan være permanent eftervirkningerne af et slagtilfælde .

livmoderkræft


Naturen , hvor tamoxifen optræder på østrogen kan efterlade en kvinde mere modtagelige for livmoderen og endometrie cancer , ifølge National Cancer Institute . Den procentvise andel af kvinder ramt af livmoder sarkom eller endometriecancer stiger med et procentpoint fra 1 til 2 procent , hvis hun i øjeblikket er ved at tage tamoxifen til at behandle eller mindske risikoen for brystkræft . Kvinder , der gør udvikler disse livstruende kræftformer som følge af den medicin står over for en række sundhedsmæssige problemer , der kan blive permanent , herunder ufrugtbarhed og organskader , der kan være forårsaget af kemoterapi .

Grå stær


The National Cancer Institute hedder det, at kvinder, der tager tamoxifen har en højere risiko for at udvikle grå stær . En grå stær er en overskyet område af øjets linse . Grå stær kan behandles , fjernes og derfor ikke nødvendigvis permanent , men virkningerne af øjensygdommen kan være en livslang tilstand . Nogle mennesker, der har grå stær korrektion kirurgi kan ikke genvinde alle de visioner tabt og kan blive klassificeret som havende lav vision permanent .

hæmmet vækst

Studier udført på rotter og rapporteret i maj 2007-udgaven af den videnskabelige tidsskrift " Bone " tyder på, at tamoxifen kan retard vækst , hvis der træffes af folk , der endnu ikke har nået deres fulde højde potentiale . Forskere ved Karolinska Institutet i Stockholm , Sverige , forklarer , at høje niveauer af østrogen undertiden er foreskrevet for at begrænse væksten i piger , der er på vej til at blive meget høje , og at tamoxifen kan være forsøgt at opnå det samme resultat . På den anden side af problemet , kunne hæmmet vækst potentielt blive en permanent bivirkning for mennesker, der tager tamoxifen til behandling af brystkræft eller gynækomasti , og som ikke forsøger at begrænse deres højde .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------