Position: sygdoms > 3 >

prostatacancer behandlinger efter prostatektomi

   Efter prostatakræft diagnosticeres og iscenesat , vil lægerne diskutere de forskellige planer for behandling , der passer til netop din situation . Der er forskellige muligheder for behandling , afhængig af omfanget af kræft , og hvis prostatektomi er gjort, kan der være supplerende behandlinger efter denne procedure .

strålebehandling


Mens stråling ikke altid bruges efter en prostatektomi , er det kan bruges , hvis kræften vender tilbage efter operationen, eller hvis kirurgi ikke var i stand til fuldt ud at fjerne kræften , i henhold til American Cancer Society . Stråling kan gives sammen med ekstern strålebehandling , når en maskine leverer strålingen fra uden for din krop , eller ved brachyterapi , når radioaktive frø er implanteret i det område , hvor kræften er .

Hormone /Androgen deprivationsbehandling


Som med strålebehandling , er hormonbehandling en mulighed efter en prostatektomi , hvis kræften er vendt tilbage. Der er flere former for hormonbehandling . Den første slags er kirurgisk kastration , eller orkiektomi , når kirurgen fjerner testiklerne , der stopper androgen /testosteron produktion , hvilket mange prostatakræft til at skrumpe eller stoppe voksende . Andre former for hormonbehandling omfatter antiandrogen medicin , luteinzing hormon -releasing agonister og østrogener , ifølge National Cancer Institute .

Kemoterapi


Kemoterapi er generelt ikke anvendes i begyndelsen af prostatakræft , men hvis kræften har spredt sig forbi prostata , det bliver en mulighed . Standarden first-line kemoterapi til behandling af prostatakræft er docetaxel ( mærkenavn Taxotere ) og et steroid , prednison . Andre kemoterapeutiske lægemidler, der anvendes til behandling af prostatakræft omfatte doxorubicin ( Adriamycin ) , vinblastin ( Velban ) , paclitaxel ( Taxol ) og carboplatin ( Paraplatin ) . Kemoterapi er ikke en kur mod prostatakræft , men kan bidrage til at reducere symptomerne og bremse væksten af kræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------