Position: sygdoms > 3 >

solens stråler og hudkræft

   Hudkræft tegner sig for omkring halvdelen af alle diagnosticerede kræfttilfælde . Mens der er nogle risikofaktorer du ikke kan ændre , såsom at have en familie historie af hudkræft , kan du reducere din risiko ved at gøre de rigtige beslutninger , når tilbringe tid udendørs . Overeksponering for solen uden beskyttelse mod UV- stråler øger din risiko for at få hudkræft

Fakta


Overeksponering til ultraviolet ( UV ) stråler fra solen , UVA og UVB , øger din risiko for hudkræft . Dette omfatter melanom , som er den mest alvorlige form for hudkræft . Ifølge den amerikanske Cancer Society , UV-stråler er stærkest fra 10:00 til 04:00 Det er vigtigt at huske på, at UV -stråler stadig til stede, når det er overskyet , så det er vigtigt at tage forebyggende foranstaltninger i denne periode også .

Forebyggelse


Der er en række ting, du kan gøre for at mindske dine chancer for at få hudkræft på grund af solen. Brug en solcreme med mindst 15 SPF . Vær sikker på at tjekke udløbsdatoen og anvende det til alle områder , der vil blive udsat for solen. Husk, at det bør anvendes på alle tidspunkter , snarere end blot i løbet af dagen tilbringes på stranden . Dække op med tøj når det er muligt , og husk, at mørke farver giver mere beskyttelse .

Risikofaktorer


Nogle mennesker er mere tilbøjelige til at udvikle hudkræft på grund af solen end andre . Ifølge den amerikanske Cancer Society , er personer, der har en fair teint og flere eller atypiske modermærker mere sandsynligt at få hudkræft . Ikke bruger solcreme eller tilbringer masser af tid i solens stråler øger også risikoen . Børn har en høj risiko for at få hudkræft , hvis de oplever svære solforbrændinger .

Betydning

Hudkræft er den mest almindelige form for kræft . Ifølge den amerikanske Cancer Society , er mere end 1 million tilfælde af hudkræft opdaget i USA hvert år . En ud af fem mennesker vil blive diagnosticeret med hudkræft . Antallet af dem, der berøres af hudkræft øges gradvis hvert år , hvilket skyldes både Solariet brug og en afvisning af at bruge solcreme , når tilbringe tid udendørs .

Overvejelser

Mange mennesker tror, at tilbringe en masse tid i solens stråler er gavnligt , fordi det giver kroppen D-vitamin The American Academy of Dermatology anbefaler , at du får din D-vitamin gennem fødevarer i stedet , i et forsøg på at forebygge hudkræft . Ti til 15 minutter med sol om dagen på bare dit ansigt og arme vil opfylde dine D-vitamin behov . Hvis du planlægger at tilbringe mere tid i solen , bør du bruge solcreme .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------