Position: sygdoms > 3 >

typer af prostata biopsi

   Hvis prostatakræft er mistanke , kan din læge ønsker at tage en biopsi af din prostata . En biopsi er , når et lille stykke væv er taget fra et organ med henblik på at få et nærmere kig på celler , der kan være unormal . For prostata biopsier , er der tre typer af procedurer , der i øjeblikket anvendes .

Transperineal prostatabiopsi


Den transperineal biopsi består i at stille et snit i mellemkødet , området mellem pungen og anus , og derefter biopsying prostata væv gennem denne incision ( prostate-cancer. com ) . Med denne procedure , vil lægen typisk få seks til 13 prøver af prostata væv . Bivirkninger kan omfatte ømhed og ømhed , samt blod i sæden i en til to måneder efter den procedure .

transrektal prostatabiopsi


Ifølge Mayo Clinic , den transrektal biopsi proceduren er en fælles valg for en prostata biopsi . Efter bedøvende området . lægen indsætter en tynd ultralyd slange ind i endetarmen , og det område, hvor lægen vil biopsi er placeret ved hjælp af ultralydDen enhed, der skal foretage den biopsi er også skrevet af ultralyd vejledning . Når enheden er på plads, vil lægen bruge en fjeder selvkørende nål til biopsi tynde stykker af prostata . Typisk vil lægen få ti til 12 prøver af prostata . Ømhed og lette blødninger er almindelige post-kirurgi hændelser , og blod i urinen , afføringen og sæd kan også forekomme .

transuretral prostatabiopsi


I en transuretral prostata biopsi , vil lægen sætte en cystoskop i urinrøret og se på prostata gennem rækkevidde . En skæring loop er indsat , som hjælper afbrød små stykker af prostata for biopsi . Dette kan gøres flere gange for at få prøver af forskellige områder af prostata . Ømhed og let blødning er bivirkninger af denne biopsi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------