Position: sygdoms > 3 >

viden & praksis for brystkræft screening blandt sygeplejersker

   Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse , er brystkræft den mest almindelige kræftform blandt kvinder i USA . Risikoen for brystkræft stiger med alderen , især efter det fyldte 40 , ifølge Oncology Nursing Society . Department of Health i Det Forenede Kongerige erklærer, at " tidlig præsentation af brystkræft forbedres resultater . " Brystkræft screening omfatter mammografi , klinisk undersøgelse og selvstændige bryst undersøgelse . Som en sygeplejerske , er du i godt rustet til at uddanne og informere kvinderne om fordelene ved screening for brystkræft .

retningslinjer


The American Cancer Society anbefaler , at kvinder over 40 skal screenes årligt for brystkræft . National Cancer Institute ( NCI ) anbefaler screening hvert et til tre år . Kvinder i risikogrupper anbefales at søge sagkyndig lægelig rådgivning vedrørende potentielle regelmæssig screening på et tidligere tidspunkt i livet .Det er anbefalet af begge organisationer, at kvinder i alle aldre adfærd månedlig selvstændige undersøgelser . Der er ingen øvre aldersgrænse for mammografiscreening . Begge organisationer anbefaler også , at de kliniske brystundersøgelse udføres omkring tidspunktet for den mammografi , således at en forstærker resultaterne af de øvrige .

Fordele ved Screening


Som en sygeplejerske , er det vigtigt at forstå de retningslinjer og fordele af screening og for at tilføre denne viden til kvinder . Fordele kan nævnes det faktum , at regelmæssig screening betyder en større chance for kræft opdages tidligt , før den har spredt sig til andre dele af kroppen . Desuden betyder regelmæssige screening, der er en højere chance for, at hvis en lille klump er fundet , vil patienten få en større chance for at få det fjernet via lumpectomy , snarere at fjerne hele ramte bryst- mastektomi .Ifølge Macmillan Cancer Support , redder regelmæssig screening liv . Forskning udført af National Cancer Institute i Det Forenede Kongerige har vist, at for hver 500 kvinder screenet , er et liv gemt . Ifølge Nursing Times , også brystkræftscreening giver mulighed for påvisning af forstadier til læsioner i brystet , som derefter giver mulighed for behandling, før potentielt udvikle sig til kræft , som sker i 50 procent af disse sager .

Begrænsninger af screening


Sygeplejersker skal også kunne forklare de begrænsninger , som med enhver anden form for screening . Kræft kan blive savnet ( falsk negative ), udgifter til opfølgende behandling kan være høj , og der er ingen garanti for overlevelse , da nogle aggressive tumorer kan synes at være meget lille , men kan allerede have spredt ( migreret til en anden del af kroppen ) ; Der er visse begrænsninger , hvis en patient har brystimplantater , som skal forklares af sygeplejersken .

fortolkning af data

Det er holdningen i Oncology Nursing Society , at sygeplejersken fortolke de videnskabelige data om forskellige typer af mammografiscreening til patienten i overensstemmelse med læsefærdigheder niveau og baggrund af patienten .

Risikovurdering

Ifølge Oncology Nursing Society , skal sygeplejersken give rådgivning vedrørende brystkræftscreening kun efter en risikovurdering, der er foretaget , selv om der er retningslinjer for screening , alle kvinder er forskellige . Det påhviler sygeplejersken at skræddersy den risk /benefit diskussion til patienten i overensstemmelse med risikovurderingen af den enkelte patient . Hvorfor ? Så patienten kan træffe et informeret valg om screening for brystkræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------