Position: sygdoms > 3 >

2- cda & kemoterapi

   Cladribine , også kendt som 2- CDA , er en kemoterapi stof , der anvendes i behandlingen af visse kræftformer . Den bør kun ske under tilsyn af en læge , der skal overvåge patienten for eventuelle alvorlige bivirkninger

Identifikation


Ifølge Mayo Clinic , Cladribine er en antimetabolit almindeligt anvendt til behandling af patienter , der lider af hårcelleleukæmi --- en blod /knoglemarvskræft . Patienterne typisk modtage det som en enkelt ingrediens .

Funktion


Ifølge eMedicineHealth , Cladribine hæmmer væksten af kræftceller i blodet og knoglemarven , og samtidig blande sig metastase --- spredning af kræftceller til organer og lymfekirtler . Læger administrere det i form af en indsprøjtning eller intravenøst drop .

Side Effects


Ifølge MedicineNet , Cladribine undertrykker menneskerettighederne knoglemarvsfunktion , hvilket øger patientens risiko for infektion . Det har også evnen til at skade nyrer og nervesystemet . Patienter bør straks kontakte deres læge , hvis symptomer på infektion er til stede , eller hvis de oplever prikken , følelsesløshed eller ændringer i urinproduktion , da disse symptomer kan være tegn på nyre eller nervesystemet komplikationer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------