Position: sygdoms > 3 >

MR koloskopi vs standard koloskopi

   En koloskopi er en undersøgelse af en patients tyktarm , som består af tyktarmen og endetarmen . Traditionelt er det kendt som en invasiv og ubehagelige procedure , men moderne teknologi har givet alternativer , såsom en mikroovn Resonance Imaging , eller virtuelle , koloskopi

Virtual Imaging


Den MRI skaber en række billeder af patientens tyktarm . Det gør den ved at skabe et magnetfelt omkring en patients krop og sender radiobølger , der sendes til en computer , som bearbejder signalerne til at generere en tre-dimensionel opfattelse af tyktarmen for lægen til brug i diagnosticeringen .

tarm Forberedelse


Både MR og standard colonoscopies kræver tarm forberedelse før proceduren. Det kræver, at patienten til at rense ud i tarmene , så kropslige affald ikke hindrer udsigt under koloskopi . Typisk gøres dette med afføringsmidler eller et lavement , og med en flydende diæt en dag før operationen .

mindre invasive


En standard koloskopi involverer indsættelse af et stort fleksibelt rør med en vedhæftet kamera , kaldet en colonscope , ind i patientens anus . En MR- procedure bruger en scanner , som er klart mindre invasive .

Polypper Detection

En polyp er en lille vækst på den side af tyktarmen , som kunne være tegn på sygdom . Både virtuelle og standard colonoscopies kan opdage dem , men virtuel colonscopies kan kun afsløre dem større end 1 /2 tommer , der anses for store , men større polypper er normalt meget mere tilbøjelige til at føre til lægelige spørgsmål , såsom cancer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------