Position: sygdoms > 3 >

farerne ved afbrænding asbest

   Asbest er et naturligt forekommende mineral , som er et kendt carcinogen . Lange , tynde fiber krystaller er indeholdt i denne fiber . Fibrene kan blandes med andre stoffer til at modstå varme , el og kemiske skader . Asbest blev brugt i mange bygningskonstruktioner hele 1900-tallet . Af alle bygninger oprettet før 1978 , op til 80 procent indeholdt asbest i konstruktionen .

Brandmænd


Brandmænd har ofte de mest udsat for brændende asbest . Asbesten bliver udsat på grund af selve branden . Ved forbrænding , kan fibrene blive frigivet til luften under de indledende faser at slukke en brand . Fibrene kan indåndes i lungerne , når eksponeret i luften og kan sætte sig fast i små sække omkring de indre organer . På dette punkt er offeret ikke i stand til at ånde eller hoste dem ud . I en reel nødsituation , skal en brandmand tage sin beskyttelsesudstyr , og derfor bliver udsat for asbest . Den anden fase at slukke en brand stadig kan indeholde høje niveauer af asbest .

lungesygdom


Der findes tre forskellige typer af lungesygdomme , at asbest kan forårsage : asbestose , sygdom i foring af lungerne , og lungekræft . Asbestose er en proces, udbredt ardannelse i lungerne . Sygdom i foring af lungerne , også kaldet lungehinden , er resultatet af hærdning eller betændelse , og fortykkelse af slimhinden væv . Dette kan have mange symptomer og tegn . Lungekræft kan enten ske inden for det indre foring eller den ydre foring af lungerne . Forsinkelsen mellem udsættelse for asbest og udvikling af kræft er generelt overalt fra 20 år eller mere .

Eksponering og andre sundhedsmæssige problemer


De fleste almindeligt mennesker er udsat for asbest i miner , møller eller fabrikker . Nogle andre steder , at folk generelt er udsat omfatte under reparation af biler , kedler , konstruktion , rør-montering , asbestholdige tøj eller brandslukning . Antallet af dødsfald for asbest er steget over de seneste to årtier , men er det menes at have toppet på grund af øget viden om risici. Asbest har også været forbundet med andre former for kræft og lungefibrose .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------