Position: sygdoms > 3 >

hvad øger risikoen for at ryge ?

   Rygning kan føre til flere kroniske og til tider uhelbredelige sygdomme . Rygning skader alle dele af kroppen og kan forårsage kræft , hjertesygdomme , slagtilfælde og vejrtrækningsproblemer . Dog kan nogle faktorer øger risikoen for at ryge . Mennesker, der allerede lider af sygdomme som HIV og kræft er langt større risiko mod farerne ved rygning. Små børn , der udsættes for passiv rygning er også modtagelige for alvorlige sundhedsmæssige risici .

Graviditet


Cigaret rygning under graviditet er farlig for moderen og hendes ufødte barn . Rygning nedsætter levering af næringsstoffer til fostret og bidrager også til passage af toksiner . Rygning under graviditeten er forbundet med dødfødsel , lav fødselsvægt , udviklingsmæssige problemer , Sudden Infant Death Syndrome ( SIDS ) og spontane aborter .

Birth Control Pills


En kombination af p-piller og nikotin kan være dødelig , især for kvinder ældre end 35 . Kvinder, der har en familie historie af hypertension , hjertesygdomme eller højt kolesterol satser er i større fare . Hvis du er på p-piller , og hvis du ryger , du er i risiko for at udvikle blodpropper og andre problemer , såsom slagtilfælde og hjertesygdomme .

Cancer


Kræft er en af de primære resultater af rygning . En person , der er diagnosticeret med kræft kan blive nødt til at tage medicin og gennemgå kemoterapi . En kræftpatient , der ryger reducerer sine chancer for overlevelse , og kan også øge risikoen for fremtidige kræftformer .

hiv

Folk , der er smittet med Human Immunodeficiency Virus ( HIV ) skal tage medicin på regelmæssig basis . Sådan medicin kan have bivirkninger såsom kvalme eller opkastning og kan bidrage til leverproblemer og knogleskørhed . Rygning øger risikoen for sådanne komplikationer . HIV-positive mennesker er svagere immunforsvar , hvilket gør dem mere modtagelig over for infektioner og sygdomme . Rygning øger chancerne og sværhedsgraden af infektionen .

Hjertesygdom

Hjerte-kar- sygdom eller hjertesygdomme er et resultat af skade musklerne i hjertet . En sådan skade er forvoldt , fordi hjertet skal arbejde for hårdt for at få ilt-rige blod . Folk , der lider af hjertesygdomme er i langt højere risiko for dødelige hjerteanfald , hvis de ryger . Rygning udtømmer ilt i blodet , bremsende blodkar og øger byrden på hjertet .

Diabetes

En diabetiker person , der ryger er i risiko for at udvikle flere komplikationer i forbindelse med diabetes og hjertesygdomme . Diabetes i sig selv kan forårsage forsinket heling af sår , hjerteproblemer og øjenproblemer . Rygning yderligere komplicerer disse spørgsmål og kan reducere strømmen af blod og ilt til hjertet og andre dele af kroppen . Dette kan føre til hjerteanfald , infektioner i sår og endda øge chancerne for amputation .

passiv rygning

Mennesker , der ryger i lukkede rum efterlade giftig røg , som kan dvæle på vægge , møbler og tæpper . Det er endnu mere farligt at ryge i nærværelse af gravide kvinder , spædbørn og småbørn . Udsættelse for passiv rygning øger chancerne for udviklingsmæssige problemer , SIDS og nerveskader i fostre og små børn .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------