Position: sygdoms > 3 >

hvordan man kan komme ud af en levertransplantation derhjemme

  Den ældste overlevende lever-transplantation patienten har haft hans lever i 25 år . Halvfjerds procent af levertransplantationer forblive levedygtig efter fem år. Men levertransplantation er en større operation , og kræver livsstilsændringer
1 .
Pleje af din T-rør . Sørg for , at det er dræning og ser ikke inficeret. Svaber indsættelsesstedet med betadine mindst én gang dagligt .
2 .
Vurdér selv dagligt for tegn på afvisning og /eller infektion .

3 .
Tag din post-transplantation medicin nøjagtigt som bestilt . Må ikke springe en dosis , knuse din piller eller fordoble din dosis .
4 .
Sørg for at du og din familie kender din transplanterede koordinatorens telefonnummer . På de fleste transplantation centre , har en transplantation patient en direkte , 24-timers-en-dag telefonnummer til adgang til en transplantation teammedlem .
5 .

Undgå salt og alkohol , som bestilt af Deres læge . Salt tilskynder væskeophobning i kroppen , og alkohol er skadeligt for din lever , især i kombination med visse lever-transplantation narkotika .
6 .
Flyt dine ben rundt , når du ligger i sengen , for at forhindre blodpropper fra formning.
7 .
Tag smertestillende medicin så sjældent som muligt . Du skal muligvis bruge en smertestillende for de første 4-7 dage, men efter , at hvis du ikke oplever så meget smerte , at du har brug for en stor del af smertestillende medicin .

8 .
Undgå kraftig motion for de første seks uger. Genoptage dine daglige aktiviteter , så snart du føler op til det . Men brug den sunde fornuft-ikke løfte tunge genstande , der ikke belaster din indsnit , ikke dykke ud for høje dyk .

gode råd og advarsler


 • Tag en taburet skyllemiddel , hvis du er forstoppet , som anbefalet af din læge .
 • Beskyt dig selv mod ultraviolette stråler . Din hud vil være mere udsat for kræft på grund af din medicin .
 • Tal med en rådgiver , eller deltage i en transplantation støttegruppe . Gendannelse fra denne fremgangsmåde kan være skræmmende , og det hjælper at dele dine følelser .
 • Ring til din læge, hvis du oplever tegn på afstødning , infektion , hævelse , væskeansamling eller opkastning .
 • Undgå håndtering jord og animalsk affald . Må ikke renses bure , akvarier eller kat kattebakke.
 • Hvis du har spørgsmål eller bekymringer , skal du kontakte en læge eller andet sundhedspersonale , før udøvelse af enhver aktivitet relateret til sundhed og kost . Disse oplysninger er ikke tænkt som en erstatning for professionel lægelig rådgivning eller behandling .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------