Position: sygdoms > 3 >

hvordan man kan palpere en stomi

   En tracheotomi er en medicinsk procedure, hvor en snit er lavet i front, eller anterior aspekt , af halsen . Indsnit er lavet for at få en direkte adgang rute til luftvejene . Et rør kan indsættes på det sted, hvor incisionen at skabe permanente luftvejene adgang . Røret , som er bragt på plads kaldes en trakeostomi rør , eller en stomi for korte . En stomi eliminerer brugen af mund og næse under vejrtrækning . Permanent sonde indsættelse bruges til at hjælpe vejrtrækning efter operation at behandle strubekræft . Palpering kan give vigtige oplysninger om tilstanden af de interne strukturer af luftrøret

Du skal bruge: .
Engangshandsker


1
Vask dine hænder ved hjælp af . sæbe og varmt vand . Sæt på handsker før der sker kontakt med stomi. Dette vil forhindre spredning af bakterier og infektioner .

2 .
Inspicer området visuelt . Kig efter eventuelle luftrør afvigelse . Luftrøret skal være lige og placeret midt -line på halsen . Kig på farven på huden . Rødme og hævelse indikerer infektion . Beskadiget hud og irritation kan også være et tegn på infektion .
3 .
Check stomien for dræning . Hvis dræning er til stede , skal du notere farve og konsistens . Pink farvet sekret viser blødning . Tykt sekret til stede i overskydende beløb kan indikere en overflod af væske volumen. Rigelige sekreter skal suctioned , hvis de hindrer tilførslen af ilt . Tørt, tyndt sekret indikerer dehydrering .
4 .

Brug to fingre og forsigtigt palpere området omkring stomien . Se efter en grimasse eller smertefuld reaktion hos patienten. Smerter kan være tegn på en infektion eller forkert placering af stomien .
5 .
Bevæg fingrene ned hver side af luftrøret . Fornemmelse for områder af subkutan emfysem . Subkutan emfysem er luft fanget i mellem lag af hud og muskel . Disse områder har lyst til sprøde ris korn .
6 .
Check stomi for at sikre, at det er sikkert tapede på plads . En finger skal kunne passe under kraven af stomien . En rør , der ikke er sikret kan løsne ved dagligdags aktiviteter. Fastgør stomi hjælp af tape og steril forbinding .

----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------