Position: sygdoms > 3 >

hvordan man kan være en lever donor

  Donere en del af leveren til en person , der desperat brug for en levertransplantation er en af de absolut mest uselviske handlinger en person kan gøre . Da operationen ikke udføres i henhold til nød-og /eller ekstreme forhold , succesraten for transplantationer fra levende donorer er høj

Du skal bruge:
Books-Plastic Surgery


1 .
overveje at donere en del af leveren til en elsket , der har behov , hvis du er den forælder , søskende , voksne børn eller en udvidet familie medlem.
2 .


ved, at hvis du ikke er beslægtede og blod, men er følelsesmæssigt knyttet til en person, der har brug for en lever , kan udmærket donor-recipient kampe stadig foretages med vedtagelse familiemedlemmer , ægtefæller eller livslang venner .
3 .
Evaluer din sundhedstilstand . Hvis du har forhøjet blodtryk , diabetes , nyreproblemer , hepatitis eller aids , eller hvis du er ( eller har været ) en alkoholiker og /eller stofmisbruger , vil du sandsynligvis blive udelukket fra at donere din lever .
4 .

Ansøg om at få taget en blodprøve . Du behøver ikke nødvendigvis have den samme blodtype som din modtager , men du behøver at have en kompatibel type .
5 .
gennemgår en komplet fysisk , herunder vævstypebestemmelse , antistof screening , urinprøver , EKG og psykologisk vurdering .
6 .
Ankom på hospitalet , sammen med leveren modtageren , tidligt om morgenen , når donorens operation indledes den første .

7 .
Være prepped og klar til operationsstuen . Intravenøs ( IV ) rør vil blive startet , og du vil blive sat til at sove . Du vil vågne op på opvågningsstuen og blive flyttet til en kirurgisk intensivafdeling natten .
8 .
Forvent at blive på hospitalet en uge og at blive fuldt tilbagebetalt efter fire til seks uger .
9 .
Forvent leveren til at regenerere tilbage til sin normale størrelse inden for to til tre måneder . Nye blodkar vil også udvikle sig.
10 .
Plan om at vende tilbage til arbejdet inden for fire uger, hvis du har et skrivebord job og otte uger, hvis du gør mere anstrengende arbejde .

Tips og advarsler


 • For mere information om organdonation , så ring De Forenede netværket af organudveksling på (888 ) TX-INFO 1 .
 • Må ikke løfte noget tunge eller deltage i kontakt sport i mindst seks uger efter operationen .
 • En donor har mindre end en 1 procent chance for at dø af donation procedure .
 • Hvis du har spørgsmål eller bekymringer , skal du kontakte en læge eller andet sundhedspersonale , før udøvelse af enhver aktivitet relateret til sundhed og kost . Disse oplysninger er ikke tænkt som en erstatning for professionel lægelig rådgivning eller behandling .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------