Position: sygdoms > 3 >

hvordan man opbygger styrke og udholdenhed hos kræftpatienter

  Kræft ændringer næsten alt om dit liv , herunder din fysiske form og mentale sundhed niveauer . Træthed , depression og et tab af fysisk formåen som følge af operationer og kemoterapi kan gøre opholdet fysisk aktive vanskelig . På trods af disse udfordringer , anbefaler lægerne regelmæssig motion til kræftpatienter og efterladte til at opbygge både fysisk og mental styrke . For en overlevende , kan øget styrke og udholdenhed hjælpe du føler dig mere handlekraftige , mindre stressede og tilbage i kontrol over din krop .

Du skal bruge:
Doctor høre
. gå /løbesko .
lys vægte .
yogamåtte .

tidsskrift .


1 .
Kontakt din læge, før du starter et træningsprogram. Han kan også være i stand til at anbefale en rådgiver eller terapeut . Mange kræftbehandling centre tilbyder en bred vifte af wellness- klasser og gruppevejledning programmer for patienter , efterladte og familiemedlemmer .
2 .

Begynd dit træningsprogram på et niveau , der er rigtige for dig . Du må ikke være i stand til at gå tilbage til dit normale , prediagnosis motion rutine med det samme .
3 .
langsomt opbygge din udholdenhed niveauer uge for uge . Hvis du ikke motionerer regelmæssigt , før din diagnose , skal du bruge din erfaring som motivation til at stræbe efter nye , bedre fitness niveauer . Et godt sted at begynde er med 30 minutters aerob motion , som at gå eller løbe, fire til fem gange om ugen .
4 .
Inkorporere styrketræning i din rutine . Dette kan være så simpelt som transporterer lys vægte med dig , når du går . Du kan også vælge at prøve yoga eller pilates klasser , som begge er gode måder at opbygge styrke og reducere stress .

5 .
Mød andre patienter og efterladte . Nogle kræftpatienter finde det nyttigt at mødes med andre patienter , der går gennem ens fysiske og mentale udfordringer . Plus , det er altid lettere at holde sig til en øvelse program , når du har en partner .
6 .
føre dagbog over dine fremskridt . Brug et tidsskrift til at dokumentere dine fremskridt såvel som dine følelser omkring behandling , nyttiggørelse og tilpasning til livet efter kræft . Bygning udholdenhed og styrke ikke kun gælder for din krop , men også til dit sind og sjæl .
7 .
fejre dine præstationer . For hver milepæl du laver , gør noget særligt . Hvis du er i stand til at gå en mile længere , end du gjorde i sidste måned , fejre ved at gå ud til middag . Hvis du gør det gennem en yoga klasse, uden at skulle stoppe for en pause , fejre ved at have kaffe med en god ven .
8 .
holde ud. Vejen til øget fysisk og psykisk styrke og udholdenhed kan være lang , og du kan aldrig komme tilbage til nøjagtig hvor du var før din diagnose , men hvert skridt du tager mod sundheden er stadig en betydelig bedrift .

gode råd og advarsler


 • Som med enhver øvelse program , starte langsomt og øge dit aktivitetsniveau gradvist .
 • Sammen med din nye motion mål , spise en sund kost , får masser af søvn og skære ned på ting som alkohol , sukker og koffein .
 • Vær sikker på at du har talt med din læge om ethvert nyt træningsprogram , især hvis du er i øjeblikket i nogen slags behandling såsom kemoterapi .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------