Position: sygdoms > 3 >

kompression risici med mammografi

   En mammografi er en X-ray fra mælkekirtler i brystet . Ifølge WebMD , er denne test en screening for brystkræft problemer , såsom klumper , og at afgøre, om en knude er en væskefyldt cyste eller en fast masse . The American Cancer Society anbefaler , at kvinder over 40 år modtager årligt mammografi , så længe de er ved godt helbred . Mammografi bør anvendes sammen med klinisk bryst eksamener og månedlige selv-eksamener .

Komprimering Vis


For nogle kvinder kan en mammografi være en ubehagelig oplevelse , men det har længe været betragtet som en af de bedste screeningsmetoder til tidlig fase brystkræft . Under mammogram , skal teknikeren opnå et komprimeret billede af brystet for at få de bedste resultater for evaluering . Denne komprimering opfattelse opnås ved at placere brystet på en platform og langsomt at trykke på brystet med en klar plexiglas pagaj . Brystet holdes på plads for et øjeblik for at tage X-ray billede .Komprimering brystet er nødvendig for at udjævne tykkelsen af brystet , give en bedre visning af små abnormiteter og forhindre sløring , ifølge RadiologyInfo .

Kompression Risici


Ikke alle organisationer og sundhed udbydere er enige om, at mammografi er det bedste middel til at opdage brystkræft . Den Kræftforebyggelse Coalition advarer om, at bryst -komprimering kan " føre til fjerne og dødbringende spredning af maligne celler . " Den bekymring er , at blodkarrene i og omkring kræftceller i tumorer vil brud , der fører til spredning af kræftceller i andre områder af brystet . Brystkræftceller kan også trænge ind i blodbanen til metastaserer i hele kroppen . .

Andre Risici


Den Kræftforebyggelse Koalitionen har en række betænkeligheder i forbindelse med mammografi . En væsentligste bekymring er , at mammografi ikke er i stand til at opdage den allertidligste kræftceller . Brystkræft kan være til stede i en kvindes krop , og i en mands også længe før tumorer kan mærkes eller ses i en mammografi .Organisationen er også bekymret om stråling, som en årsag til brystkræft , når patienter får årligt mammografi . RadiologyInfo enig i, at " der er altid en lille chance for kræft fra overdreven eksponering for stråling . " Men det bemærker endvidere, at fordelene langt opvejer risiciene , fordi stråling ikke forbliver i patientens krop efter mammografi .Som med alle røntgenundersøgelser , kvinder, der er gravid eller tror, at de kan blive gravide, bør diskutere dette med lægen og X-ray tekniker .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------