Position: sygdoms > 3 >

kvalifikationer for at donere knoglemarv

   knoglemarvstransplantationer bruges ofte som en behandling for visse kræftformer og andre sygdomme . Nogle transplantationer kan gøres fra patientens egen knoglemarv , men de fleste kræver en donation af knoglemarv fra et familiemedlem eller en ukendt donor . På trods af den kilde doneret knoglemarv , skal donoren prescreened og opfylder flere krav til støtteberettigelse , før de får lov til at donere .

generelle krav


Til endda blive betragtet som en donor , skal et individ være mellem 18 og 60 år gammel og i et godt helbred . Specifik højde og vægt retningslinjer også skal være opfyldt . Svært overvægtige personer risikerer komplikationer og derfor ikke betragtes som god donorer . En potentiel donor må ikke nogensinde har testet positiv eller lider af hiv /aids eller nogen form for hepatitis .

Medicinsk og Social Historie


Når en potentiel donor opfylder de generelle fysiske krav , vil han blive bedt om omfattende spørgsmål om medicinsk baggrund . Screeningen læge vil gerne vide , om donoren nogensinde har haft nogen operationer eller omfattende sygdomme . En donor skal også oplyse om alle receptpligtig medicin , han tager , og om han nogensinde har oplevet abdominal blødning eller komplikationer fra generel eller lokal anæstesi . Spørgsmål om den potentielle donors sociale historie vil være vigtigt så godt. Transfusioner af enhver art , tatoveringer , piercinger og brug af nåle ikke ordineres af en læge alle konsekvenser af donorens berettigelse .

ABO og vævstypebestemmelse


Når en potentiel donor har godkendt den generelle sundhedstilstand evaluering og medicinsk historie, læge vil udføre test at vurdere den enkeltes blod . ABO typebestemmelse og vævstypebestemmelse af protein markører der findes i cellerne vil blive udført . I tilfælde af knoglemarven , er HLA eller Human leukocytantigen ekstremt vigtigt . Denne type protein hjælper immunsystemet til at bestemme tilstedeværelsen af fremmede væv og indleder angreb på dem . Jo tættere HLA match , jo bedre for modtageren .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------