Position: sygdoms > 3 >

strålebehandling risici

   Strålebehandling , sammen med andre behandlingsmetoder , der omfatter kemoterapi , hormonbehandling og immunterapi , er almindeligt anvendt som en metode til at bekæmpe kræft . Stråling mål og ødelægger kræftceller i kroppen , får dem til at stoppe muterer andre , raske celler . Mens strålebehandling er ofte en nødvendig form for behandling , kan der være risici involveret i proceduren .

umiddelbare bivirkninger


Selvom det ikke er livstruende , kan bivirkningerne fra strålebehandling har en negativ virkning på kvaliteten af liv . Bivirkninger varierer og afhænger af, hvor strålingen er anvendt . Almindelige bivirkninger omfatter et tab af hår rundt om stedet for strålebehandling , samt eventuelle hudirritation . Træthed er en anden bivirkning , der er almindeligt oplevede under behandlingen . Forskellige områder af kroppen kan også blive påvirket , når fokus af den stråling, er på maven , kvalme og opkastning kan forekomme , f. eks. Alle disse bivirkninger er midlertidige og aftager over tid .

Post-Terapi Side Effects


Mens mange af de almindelige bivirkninger af strålebehandling forsvinde med tiden , kan nogle bivirkninger, som ikke kunne mærkes , eller bemærket i løbet af stråling terapi . I stedet kommer videre efter behandlingen er overstået . Disse bivirkninger kan tage flere måneder eller endda år at blive bemærket . Strålebehandling kan påvirke smidighed i huden på grund af atrofi af væv . Dette kan omfatte hærdning af hud og ardannelse . Blodkarvæggene kan blive tykkere gennem stråling procedure , der giver et lavere beløb af blodcirkulationen .

sekundær kræft


Trist , men sandt , at have strålebehandling for en kræft , kan resultere i et andet kræft . Den mest sandsynlige af disse er leukæmi , som er resultatet af knoglemarven cellulære skader forårsaget af længere perioder med stråling . Typisk , dette sker kun i tilfælde, hvor strålebehandling er betydeligt forlænget , og er sjælden i dem, der søger strålebehandling på et traditionelt skala . Leukæmi tager normalt fem til 20 år til at vise efter afslutningen af behandlingen . Kræft kan også forekomme på det sted tidligere strålebehandling . Som med leukæmi , er dette sjældent ses , og kun i sager, der har haft langvarig udsættelse for stråling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------