Position: sygdoms > 3 >

termografi teknikker

   Termografi er en teknik, der bruges til at måle temperaturudsving i objekter og mennesker . Fordi varmen ikke er synligt for det menneskelige øje , infrarøde kameraer eller maskiner fange billeder af varme , der er udeladt fra enten et objekt eller den menneskelige krop . Disse billeder kan så hjælpe med at afgøre, om der er et problem med en genstand eller et medicinsk problem med en person . Mens termografering anvendes i de militære og industrielle områder at afgøre, om objekter fungerer korrekt , er det også i stigende grad anvendes i den medicinske felt til diagnosticering af brystkræft , infertilitet hos mænd og smerte syndromer , ifølge sygeforsikringsselskab Aetna 's hjemmeside .

Vibrothermography


Vibrothermography bruges i træ , keramik og metaller . Den termografering teknik opdager problemer i disse materialer ved hjælp af en sonisk bølge til at vibrere en overflade . Revner derefter genlyd på grund af vibrationer og producere opvarmet mønstre på overfladen af materialet . Mønstrene vises på en imaging enhed . Dette giver producenterne mulighed for at afgøre, om der er nogen revner eller andre emner inden for et produkt .

termoelastisk Stress Analyse Termografi


Dette termografi teknik er ofte brugt i fremstillingsprocessen at fastslå, om en genstand er stærk nok til at undgå revner . Termoelastisk stress analyse termografi gælder stress til et objekt eller struktur . Når stress er gennemført, giver et objekt varme op . En imaging enhed derefter registrerer eventuel tidlig skade . Denne type termografering bruges undertiden i flymotorer .

Optisk Opvarmet Lock -In Termografi


Optisk opvarmet lock -in termografering anvendes ofte i metaller og keramik til at teste for revner , separationer eller fugt problemer . Denne teknik bruger menneskeskabte lyskilder at stimulere et mål gennem varme . Problemer er derefter opdaget gennem en imaging enhed .

Dynamisk Infrarød Blood Perfusion Imaging

Dynamisk infrarød blod perfusion imaging er en nyere termografi teknik , der registrerer varme ændringer i blodgennemstrømningen i væv og organer . Den infrarøde billeder registrerer infrarød stråling fra humant væv . Denne teknik kan bruges til at screene for kræft , især brystkræft . Det kan også bruges til at vurdere en persons reaktion på kemoterapi og bistå med præ-og post-kirurgi overvågning , ifølge Aetna .

Breast Termografi diagnostisk screening

Breast termografi diagnostisk screening bruges til at opdage brystkræft . Screeningen er non-invasiv og ikke-radiative . I denne teknik , registrerer en termografi kamera et billede kort, der viser unormal varm eller kold områder . Dette kan fortælle en sundhedsperson , hvis en tumor findes , ifølge hjemmesiden San Diego , Californien -baserede Klinisk Termografi Associates .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------