Position: sygdoms > 3 >

hvordan man kan afgøre , om hofte udskiftning kirurgi er den rette for dig

  Når smerte og immobilisering blive alvorlige og truer vores levevis , er det tid at finde ud af hvilke muligheder der er tilgængelige. Du har brug for oplysninger for at afgøre, om hofte udskiftning kirurgi er det rigtige for dig
1 .
Tal med din læge . Han eller hun vil være i stand til at give dig deres ærlige mening om , hvorvidt dine smerter er at komme i vejen for dine daglige aktiviteter nok, at det opvejer risiciene. Han eller hun vil også vurdere , om smerten er ude af spektret af kontrol med gigt smertestillende medicin .
2 .
Beslut hvis operation er for stor for dig . Kirurgi kan være en mulighed, hvis du oplever alvorlige tab af bevægelse og funktion , eller smerten er så dårlig, at du ikke kan holde det ud , selv med brug af receptpligtig smertestillende medicin og ganghjælpemidler .

3 .
Har x-stråler på din taget hofte . Dette vil afgøre, om du har gigt , der er avanceret og bestemme graden af andre problemer , og om hofteledsalloplastik vil rette disse problemer tilstrækkeligt .
4 .
Spørg dig selv og din læge spørgsmål til beslutte, om du kan tåle operation og anæstesi . Er du generelt ved godt helbred ? Er du til en høj risiko for infektion ? Har du en kronisk sygdom eller alvorlig muskelsvaghed ?
5 .

Sørg hoften vil vare . Hvis du er overvægtig eller har et fysisk anstrengende job , kan din krop ikke være i stand til at understøtte din falske hofte , og den operation og risiko vil have været spild af tid , penge og smerte . Læger foretrækker at vente , indtil en patient er tættere på pensionsalderen , og på en normal vægt , før man anbefaler hofteledsalloplastik .

gode råd og advarsler


 • Mindre invasive kirurgi , såsom osteomtomy , en minimalt invasiv kirurgi , kan være et bedre alternativ med en mindre opsving periode .
 • Søg en læges tilsyn , hvis du har taget non-steroide anti-inflammatoriske stoffer som Ibuprofen på regelmæssig basis for smerte og inflammation .
 • Du vil ikke kunne genoptage regulære daglige aktiviteter i otte uger til et år efter operationen . Sørg for at du kan arrangere dit liv at imødekomme dette.
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------