Position: sygdoms > 3 >

hvordan man kan hjælpe nogen komme sig efter brok operation

  Brok kan påvirke næsten nogen. Brok ske med personer af begge køn , alle racer og i alle aldre . Det er ikke usandsynligt , at du eller nogen du kender vil opleve en brok og er nødt til at blive opereret for at reparere den. Hvis dette sker for dig eller en person , du kender , her er hvordan man kan hjælpe nogen komme sig efter brok operation
1 .
lære så meget om brok og brok kirurgi , som du kan . Gå med personen til den præ-og post-operative udnævnelser , læse bøger om brok kirurgi og besøge web- sites som Medline Plus , Yahoo og Sundhed A til Z for at lære mere ( se Resources ) .
2 .
Forstå de komplikationer , der kan opstå efter brok operation . Nogle af de almindelige komplikationer kan opstå efter brok kirurgi , såsom overskydende blødning , infektion og genåbning af indsnit . Vær opmærksom på tegn på infektion , herunder udsivning fra incisionssted og en mærkelig lugt .

3 .
Få masser af hvile . Mange mennesker er ikke klar over , hvad en chok kirurgi kan være at kroppen . Patienten vil blive trætte og ømme i mindst et par dage efter operationen . Sørg for, at de forbliver veludhvilet og blive i sengen så meget som muligt .
4 .
Rens kirurgisk snit . Holde såret rent med sæbe og vand eller sprit . Dette vil hjælpe afværge en infektion og støtte i god bedring.
5 .

Plan for patienten for at undgå alle tunge løft og enhver form for cardio aktivitet for et par uger efter operationen . Sørg for, at ting, de har brug for er inden for rækkevidde , når du ikke kan være omkring .
6 .
Giv dem en kost af let -til-fordøje væsker som sportsdrikke og supper , indtil deres fordøjelsessystem er helt genvundet og vendte tilbage til normal . Spørg lægen, når de vil være i stand til at begynde at spise normalt efter operationen .
7 .
Kontakt patientens læge for en opfølgning undersøgelse . Dette er især vigtigt, hvis der er en usædvanlig stor gene for patienten under opsving . Hvis patienten oplever en stor smerte efter operationen , at ordineret medicin ikke vil afhjælpe , bør du kontakte lægen straks .

gode råd og advarsler


 • Selv om det kan være en forsøger erfaring , er kirurgi bliver mindre invasive og mere avancerede hele tiden . Kig efter laparoskopisk brok kirurgi som en mulighed , hvis det er muligt .
 • holde indsnit ren hjælper også med at minimere enhver ardannelse .
 • Lad ikke patienten til at spise eller drikke noget den dag, deres operation , da det er absolut nødvendigt, at de går ind på operationsstuen med en tom mave .
 • Hvis deres afføring ikke er klare , er nogle patienter får et lavement før brok operation .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------