Position: sygdoms > 3 >

hvordan du forbereder en biopsi

  En biopsi er en diagnostisk prøve af væv fra kroppen til mikroskopisk undersøgelse . Dette væv kan være fra et område af kroppen . Der er mange typer af biopsier , herunder excisional , incisional , endoskopisk , colposcopic , fin nål aspiration , punch og knoglemarv . Den type af biopsi anvendes , vil afhænge af placeringen af det væv, der skal analyseres

ved hvad de skal forvente under en biopsi


1 .
Spørg din læge , hvis du skal stoppe med at tage noget af din medicin forud for biopsi . Medicin såsom aspirin , NSAID ( non-steroide anti-inflammatoriske medicin ) og Coumadin er medicin , der kan forårsage overdreven blødning .
2 .
Forbered dig på at føle en skarp knivspids når nålen er indsat i løbet af en fin nål aspiration biopsi . En lokal bedøvelse vil tage brodden af smerten ved indgangsstedet . En nål på størrelse med dem, der anvendes til en rutinemæssig injektion er sat ind i tumoren . Celler inde fra tumor er aspireres ind i sprøjten . Ultralyd eller CT -scanning er ofte bruges til at guide radiologen under proceduren .
3 .

Forvent en excisional biopsi , der skal udføres , hvor det er vigtigt at tage ud hele organet eller klumper . Dette er tilfældet i organer såsom milt og forstørrede lymfeknuder .
4 .
Foregribe en incisional biopsi at være den foretrukne metode til tumorer i bløde væv , såsom muskel -eller fedt . Denne procedure fjerner kun en del af tumor eller klumper.
5 .
Forbered dig på en endoskopisk biopsi , hvis tumor er tilgængelig gennem mave- tarmkanalen , blære , bughule , fælles hulrum , midten-del af brystet eller luftrør . Den endoscopist vil indsætte et fiberoptisk endoskop og knibe ud prøver af væv med en pincet , der er inde i endoskopet .

6 .
Forvent en colposcopic biopsi , hvis du har en unormal celleprøve . Den gynækolog bruger denne tæt fokus teleskop for at se den unormale områder og fjerne en vævsprøve til undersøgelse af en patolog .
7 .
Find den dermatologer generelt bruge en punch biopsi punktafgiftspligtige en prøve af hudvæv . En sutur er normalt forpligtet til at lukke hullet .
8 .

Forbered dig på en knoglemarvsbiopsi , der skal anvendes i tilfælde af nogle unormale blodværdier . En lokal bedøvelse bruges til at dæmpe huden over skinkeben . En nål er så indsættes dybere for at nå overfladen membran over knoglen med anæstesi . En stor nål derefter indsættes i marv rummet af knoglen til at aspirere marv celler . En større nål derefter bruges til punktafgifter kerne fra benet .

gode råd og advarsler


 • Fortæl din læge, hvis du tager naturlægemidler kosttilskud , da nogle af disse kan øge chancerne for blødning efter indgrebet.
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------