Position: sygdoms > 3 >

hvordan man kan genoprette fra endoskopisk karpaltunnel kirurgi

  Endoskopisk kirurgi er en af flere typer af operationer , der bruges til at behandle mennesker med karpaltunnelsyndrom , når alle andre behandlinger har tabt sagen . Denne operation indebærer indsættelse et lille rør med et kamera i snit i håndled og hånd . Selv om denne type kirurgi er mindre invasiv end andre , er det stadig vigtigt at passe på dig selv bagefter . Læs videre for at lære at komme sig efter endoskopisk karpaltunnel kirurgi
1 .
Spørg en ven eller et familiemedlem at afsætte tid til at hjælpe dig på fode igen. Endoskopisk kirurgi generelt har en meget kort restitutionstid , men være parat til at have nogen til at hjælpe i op til to uger.
2 .
Etablere en forståelse med din ven om hvordan han vil hjælpe dig gendanne fra din operation . Det er vigtigt at lade ham vide, at du får brug for nogen hjælp , men du behøver ikke have ham til at skulle fralægge sig sit eget ansvar .

3 .
Holde sig væk fra kørslen. Har en ven hjælpe dig med at køre , fordi det indebærer begge dine hænder . Du er nødt til at hvile den hånd, der blev opereret . Prøv at planlægge din fysioterapi aftaler for aftenen , så dine venner og familiemedlemmer ikke bliver nødt til at forlade arbejdet tidligt at give dig et lift .
4 .
Få hjælp til tunge løft . Hvis din ven går dagligvarer , spørg hvis du kan komme med. Du kan skubbe vognen , mens hun peger på de emner, du har brug for .
5 .

Kontroller, at du tager din medicin som anvist . Vide, hvad bivirkninger skal kigge efter , og hvornår man skal ringe til en læge, hvis du har en dårlig reaktion .
6 .
Kend dine venners grænser . Du får måske brug masser af hjælp i de første par uger efter operationen , så spredes de opgaver blandt venner og familiemedlemmer . Få forskellige mennesker til at køre dig til din fysiske terapi aftaler på forskellige dage .

gode råd og advarsler


 • Få følelsesmæssig støtte fra en ven . Den post-kirurgi medicin kan gøre dig deprimeret . Har din ven minde om, at endoskopisk kirurgi formentlig rettet alle dine karpaltunnel problemer og at der i et par uger vil du være føle normal igen .
 • Må ikke blive alt for afhængig af dine venner og familie . Karpaltunnel kirurgi er generelt ikke meget alvorlig , og du bør stadig være i stand til at gøre mange ting for dig selv .
 • Vær sikker på , at du finansielt er parat til at dække operationen , da det kan være meget dyrt . Tal med din sygesikring udbyder før operationen .
 • Undgå tunge løft med den hånd , der blev opereret . Løft kan vanskeliggøre din operation opsving .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------