Position: sygdoms > 3 >

hvordan man kan genoprette fra kirurgiske amputation

  Det tager tid at komme sig fra kirurgiske amputation . Helingsprocessen starter på opvågningsstuen , men det fortsætter gennem uger, måneder eller år , afhængigt af placeringen af amputation . Fysioterapi vil spille en afgørende rolle i at fremskynde helbredelsesprocessen

Bestem til Genoprette fra kirurgiske Amputation


1 .
Diskutere smertebehandling med din læge . Der er mange typer af smerter , der amputerede støde på. Disse omfatter efter amputation , umiddelbart efter operationen , Phantom sensation , fantom og resterende smerter i ekstremiteterne. Læs " Pain Management " på Amputeret Coalition of America hjemmeside for komplet beskrivelser ( se Resources nedenfor) .
2 .
Hold et positivt selvbillede ved at fokusere på , hvem man er i stedet for hvad du har mistet . Attitude spiller en afgørende rolle i den tid, det tager at komme sig efter en kirurgisk amputation .

3 .
Omgiv dig med mennesker, der holder af dig. Vedligeholde relationer er en stor måde at undgå eller mindske følelsen af ensomhed og depression .
4 .
Deltag en amputeret støtte gruppe . Hvis der ikke er en lokal støttegruppe , overveje at starte en . National Limb Tab Information Center har trin-for-trin vejledning til oprettelse af en lokal gruppe ( se Resources nedenfor) .
5 .

Giv dig selv lov til at være seksuelle . Dette er et område , at mange amputerede er tilbageholdende med at diskutere med deres sundhedspleje udbyder eller rådgiver . Det kan være nødvendigt at foretage positionelle justeringer , men det endelige resultat kan være en kærlig , seksuelt forhold til dig og din partner .
6 .
Bestem for at mindske risikoen for smitte i den amputerede lemmer . Følge de retningslinjer for sårpleje gives på tidspunktet for decharge. Det er bydende nødvendigt , at forebyggende foranstaltninger er på plads, såsom at opretholde en god protese pasform , holde amputation webstedet rent og tørt , spise en varieret kost og drikke masser af vand .
7 .

Forvent det genrejsningsprocessen at være anderledes for børn og teenagere end med voksne . Børn skal være under opsyn nøje at overvåge fremskridt og behovet for en ændring i protetiske pasform . Teenagere kan have behov for særlig rådgivning til at håndtere pres og image spørgsmål .

gode råd og advarsler


 • Hvis amputation er en følge af diabetes , overvåge din glukoseniveauer tæt for at mindske risikoen for fremtidige amputationer .
 • Hold øje med blærer på det pres punkt , hvor protese opfylder huden . Omgående opmærksomhed er påkrævet .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------