Position: sygdoms > 3 >

hvordan debatten fordele og ulemper ved en hysterektomi

  Hysterektomier er den mest almindelige operation udført i USA , langt mere end i noget andet land . I fortiden, var få muligheder eller tilbudt at kvinder, der overvejer hysterektomi , og det er blevet et politisk spørgsmål . Enhver kvinde overvejer en hysterektomi bør nøje overveje sine fordele og ulemper

Pros


1 .
Oplev den fred i sindet , at resultaterne fra aldrig at skulle bekymre sig om at blive gravid igen .
2 .
Reducer stor din risiko for at få livmoder -, livmoderhals -eller ovariecancer . For kvinder, der har en familie disponeret for disse kræftformer , kan en hysterektomi ende konstant bekymre sig om denne sygdom .

3 .
få nødhjælp fra medicinske problemer , at selv ikke livstruende , kan elendige til at udholde , såsom endometriose , livmoder fibromer og usædvanligt kraftige menstruationer . En hysterektomi kan redde dig fra mange års forsøg mindre radikale , men også mindre effektive behandlinger .
4 .
forbedre dit sexliv ved at blive fri for de smerter ofte er forbundet med den medicinske problemer helbredt gennem hysterektomi .

Ulemper1 .
Overvej at du aldrig vil være i stand til at få børn igen . For kvinder , der endnu ikke er nået overgangsalderen , at tabet af evnen har børn , kan få dem til at føle som om de er ikke længere en "rigtig " kvinde .
to .
Tillad at du kan opleve et tab af seksuel lyst eller svært ved at nå orgasme . Selv om hormonbehandling kan hjælpe med lyst , uteruskontraktioner spille en rolle i orgasme , og dens fravær kan ikke kompenseres for .
3 .

Worry om urininkontinens , som kan ske, når nerverne betjener blære ved et uheld beskadiges under en hysterektomi . Du kan genvinde en vis kontrol ved at gøre Kegel øvelser eller ved at have en subtotal hysterektomi , der efterlader livmoderhalsen på plads .
4 .
afvejes med risikoen ved østrogen substitutionsterapi ( ERT ) , som vil være nødvendig for at forebygge knogleskørhed eller hjertesygdomme , men der kan bidrage til andre sundhedsproblemer samt en følelse af ikke at være " helt rigtigt . " Kvinder , der nægter ERT vil træde overgangsalderen .

gode råd og advarsler


 • Overveje at tilmelde dig en støtte gruppe, hvis du overvejer en hysterektomi .
 • En kvinde med hvis genetiske test viser hun har BRCA- genet bør overveje en hysterektomi for at være en livreddende foranstaltning .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------