Position: sygdoms > 3 >

hvad er de kvalifikationer til gastrisk bypass operation ?

   Gastrisk bypass operation er blevet en stadig mere populær mulighed for vægttab , når de traditionelle metoder for kost og motion ikke virker. Men ikke alle er berettiget til Gastric bypass-operation , og der er en specifik liste over kriterier , som en patient skal mødes før denne type kirurgi er en mulighed for dem . Det er vigtigt at forstå disse kriterier , som du beslutter dig for , hvis denne type kirurgi er for dig

Funktion


Gastric bypass er en operation , der gør maven mindre . Under operationen , skaber lægen en lille pose øverst i maven ved hjælp af en kirurgisk band eller hæfteklammer . Denne lille pose er så forbundet til tarmene , uden om resten af maven . Fordi maven er mindre , patienten føler fuld hurtigere og med mindre mad . Resultatet er, at de forbruger mindre kalorier og begynder at tabe sig . Mange patienter mister en betydelig del af vægten meget hurtigt .

funktioner


Den potentielle fordel ved gastrisk bypass-operation er betydelig , men kun for bestemte personer . Du skal opfylde visse kvalifikationer for at komme i betragtning til denne procedure . Der er en vis variation blandt kirurger , men generelt skal du opfylde følgende retningslinjer : være i alderen mellem 18 og 65 , har en BMI på 40 eller derover eller et BMI på 35 eller derover med yderligere sundhedsproblemer, viser dokumenterede mislykkede forsøg på at tabe sig af andre metoder , og være mentalt kompetent med henblik på at forstå kirurgi og den livsstil nødvendige ændringer efter operationen .

Overvejelser


Den yderligere sundhedsproblemer , der bidrager til en læge anbefaling om, at en patient har gastrisk bypass operation omfatter : søvnapnø , forhøjet blodtryk , diabetes , højt kolesteroltal , hjertesygdomme , degenerative ledsygdomme eller galdeblæresygdom . Hvis du har en eller flere af disse betingelser så din læge kan være mere tilbøjelige til at foreslå gastrisk bypass-operation , selvom du har en BMI , der er under 40 år.

Effects

De fleste patienter, der har bypassoperation begynder at miste vægt næsten øjeblikkeligt . Deres vægttab fortsætter som regel op til 12 måneder . Nogle undersøgelser har vist fortsat vægttab i op til fire år . Omkring 75 procent af patienterne vil miste 75 til 78 procent af deres ekstra kropsvægt . Ofte dette tabte vægt reducerer eller endda eliminerer andre sundhedsmæssige problemer , som patienten måtte have . Betingelser , der normalt se en forbedring omfatter diabetes , søvnapnø , astma , forhøjet blodtryk , reflux og gigt . Patienterne også ofte rapport en øget følelse af velvære som følge af at miste deres overvægt .

Advarsel

Den væsentligste bivirkning af gastrisk bypass-operation kommer fra reducerede antallet af kalorier og næringsstoffer , der bliver absorberet . Patienterne kan være nødvendigt at tage kosttilskud for at bekæmpe dette problem . Det er også muligt at få komplikationer ved operation anlægsområdet, såsom hæfteklammer trække væk fra maven eller udvidelse af forbigået del af maven . Nogle personer udvikler mavesår og nogle oplever kvalme og opkastning efter at have spist . Ikke alle vil opleve alle bivirkning , men da disse virkninger kan forekomme , er det vigtigt at være opmærksom på dem . Derudover er det vigtigt at forstå, at det er muligt at genvinde den vægt, selv efter bypass operation . Hvis patienter ikke fortsætter med at følge de kostråd , de har fået , kan de begynde at få vægten tilbage . Gastrisk bypass kræver en levetid forpligtelse til sundhed og velvære og ikke fjerner behovet for at følge en sund kost og få passende motion .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------