Position: sygdoms > 3 >

hvor er galdeblæren ?

   Galdeblæren er en lille sæk , der findes på højre side af maven under leveren . Det er tæt i nærheden af leveren , fordi det gemmer galde der kommer fra leveren til brug i fordøjelsen af fødevarer-fedtstoffer i særdeleshed . Der kan opstå problemer i galdeblæren , der kan være meget smertefuldt, men udbedret med kirurgi

Størrelse


Også kaldet en frækhed blæren , dette organ er lille , kun omkring tre eller fire inches lang og måske et par centimeter i bredden . Det er i form af en pære og er tilsluttet til leveren via leverens kanalen .

Funktion


galdeblæren funktion er at støtte i fordøjelsen af mad ved at gemme galden udskilles fra leveren . Bile er en væske , der er en basisk , også kaldet galde , deraf navnet galdeblæren for orgel , der lagrer det , indtil det er nødvendigt. Når du spiser en ventil åbner op i den fælles galdegang . Galden flyder derefter ud af galdeblæren og ind i cystisk kanalen , selvom den fælles galdegang i din duodenum , som er en del af din tyndtarmen , hvor maden begynder at blive fordøjet .

Effekter


Hvis nogle af de stoffer, der gør op galden udløst de kan danne såkaldte galdesten . Galdesten vil forekomme i mennesker normalt efter de fylder 40 år gamle , med kaukasisk kvinde og fede personer de mest udsatte for at udvikle dem , der fører til at sige " Fair , fedt og fyrre . " Galdesten kan forårsage galdeblæren til at blive betændt , med tiden lige efter du har spist et fedtholdigt måltid er den mest almindelige tid til at opleve dette. Når en galdesten bevæger sig nedad på galdegang og bliver indleveret , kan ulidelig smerte blive resultatet , med kirurgi for at fjerne synderen en mulighed , hvis det ikke lade sine egne .

Overvejelser

Hvis galdesten stadig problemer og holde forårsager smertefulde galdeblæren angreb derefter kirurgi for at fjerne, skal tages i betragtning. Denne operation kaldes en kolecystektomi , hvor en nedskæring sker i maven og galdeblæren Remover igennem . Efter galdeblæren kommer ud af din galde vil flyde direkte fra kanalerne i leveren til tyndtarmen .

Advarsel

Et andet alvorligt galdeblæren problem er kræft i galdeblæren . Men det sjældent viser nogen symptomer og er ofte kun diagnosticeres , når nogen skal have galdeblæren fjernet på grund af gentagne galdesten . Nogle af de symptomer, der kan vise op, er smerter i maven og opkastning og kvalme fra tumorer blokere galdegang .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------