Position: sygdoms > 3 >

hvordan aborter udføres ?

   På trods af kontroverser omkring pro-liv versus pro -choice debat , står det fast , at aborter er i øjeblikket lovlige i De Forenede Stater, og er derfor udføres rutinemæssigt . Udtrykket " abort "henviser til fjernelse af et foster fra en kvindes livmoder , inden det kan leve på egen hånd . Aborter kan opstå spontant , som der ofte betegnes som en abort , eller kan være resultatet af en medicinsk procedure . Der er flere forskellige abort procedurer , der anvendes for at afslutte graviditeten , herunder de medicinske aborter, IPAS sprøjten metoden , vakuum aspirationer og dilatation og evakueringer .

Tidlig medicinsk abort


Før en abort udføres , de fleste klinikker insistere på, at kvinden opfylder med en rådgiver for at sikre at hun ønsker at gå igennem med hendes beslutning om at afslutte graviditeten . Derefter skal lægen afgøre , hvor langt henne i graviditeten kvinden er , da dette vil diktere , hvilke procedurer er tilgængelige. Den mindst invasive procedure kaldes en " medicinsk abort ", og det er kun tilgængelige indtil 8 uger forbi den sidste menstruation ( LMP ) . Medicinsk abort indebærer en kvinde tager receptpligtig abort medicin almindeligvis kendt som RU486 på klinikken for at afslutte graviditeten , så tager et andet lægemiddel i 2 til 3 dage derhjemme for at få livmoderen til at optage og bortvise fosteret. Kvinden skal derefter foretage en opfølgende besøg på klinikken eller hospitalet for at sikre, at livmoderen er helt tømt .

IPAS Sprøjte og Vacuum Metoder


En anden type af tidlig abort er den IPAS sprøjten metode . Det kan udføres , så snart fosteret er fundet på ultralyd , som typisk er omkring uge 4 eller uge 5 . Denne metode indebærer indsættelse tynd , fleksibel slange ind i livmoderen via livmoderhalsen , og derefter sugning ud fosteret med en håndholdt sprøjte . Denne procedure er meget hurtig , idet kun et par minutter at udføre . Svarende til IPAS sprøjten metode , kan det vakuum aspiration metoden udføres i hele første trimester , og er langt den mest almindelige anvendte procedure i denne periode . For det første er en lokalbedøvelse sprøjtes ind i livmoderhalsen , efterfulgt af indsættelse af et fleksibelt rør . Dernæst er fosteret suctioned ud af livmoderen ved hjælp af en maskine . Disse typer af aborter er typisk udføres i ambulatorier og nogle gange indebærer brug af generelle sedation . I begge af disse procedurer , kan brugen af dilatatorens være nødvendige for at hjælpe åbne livmoderhalsen , samt anvendelse af et særligt instrument kendt som curette at skrabe væk resterende føtalt væv fra inde i livmoderen , hvilket fører til navnet D C ( dilatation og udskrabning ) .

dilatation og Evakuering


Anden trimester aborter bruge dilatation og evakuering ( D E) . Denne operation finder sted over et par dage. Når en ultralyd har været brugt til at bestemme fosterets størrelse , er en lokalbedøvelse sprøjtes ind i livmoderhalsen , efterfulgt af indsættelse af livmoderhalskræft dilatatorens . Kvinden er så sendt hjem , hvor dilatatorens arbejdet natten for at åbne livmoderhalsen og forberede det til at levere fosteret . Den følgende dag , er bedøvende injiceres igen ind i livmoderhalsen , og dilatatorens fjernes . Derefter lægerne skrabe væk fosteret fra livmoderen , efterfulgt af sugning materialet ud med en sugning maskine . Denne procedure kan eller ikke kan vedrøre generel anæstesi.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------