Position: sygdoms > 3 >

hvordan er en nyretransplantation gjort ?

  

Donorer


For at omplante en nyre fra en levende donor til en modtager , er donorer evalueres om sundhed og psykologisk årsager. De levende donor skal være sygdomsfri , og kan ikke inddrages i processen for at opnå en fortjeneste . I fortiden , til donor og modtager er nødvendig for at have samme blodtype , så blive betragtet som en kamp , men FDA-godkendt Cedars Sinai High Dose IVIG terapi kan nu holde immunsystemet i at forkaste nyrerne . Nyrer fra afdøde donorer er også brugt . Nyrer fra hjernedøde donorer er nemmere at bruge end nyrer , der træffes efter hjertedød er opstået , fordi nyrerne er perfunderet på tidspunktet for høsten . Efter nyrer høstes fra den afdøde modtageren , placeres de på kølelager , indtil de er klar til at blive transplanteret ind i modtageren. Hvis IVIG proceduren eller plasmapharesis ikke udføres , skal nyre fra donor og modtager skal ABO blodtype kompatible .

Proceduren


Det eksisterende nyre af modtageren er næsten aldrig fjernes . At tage det nyre ud af modtageren fører til en høj morbiditet . I stedet er den renale arterie af de donerede nyre tilsluttet det eksterne iliaca arterie og den renale vene er sluttet til den eksterne iliaca venen .
nyrearteriestenose er normalt forbundet med abdominal aorta , og den renale vene er normalt forbundet med ringere Vena cava .

efter operationen


Typisk nyretransplantation kirurgi varer omkring tre timer. Hvis nyrerne , der er transplanteret , er af høj kvalitet , bør den begynde at fungere normalt ved at producere urin næsten øjeblikkeligt. Det vil tage 3 til 5 dage for det at nå frem til fuld funktion , når det kommer fra en levende donor , og kan tage så lang tid som 15 dage, hvor nyrerne kommer fra en afdød donor .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------