Position: sygdoms > 3 >

hvordan hæftning maven påvirker vægttab ?

  

Hvad er mave Hæftning ?


Mave hæfte er en form for gastrisk banding , hvor hæfteklammer anvendes til at reducere den samlede størrelse af maven . Mave hæftning både reducerer størrelsen af maven til at mindske fødeindtagelse og evne til mave-tarmsystemet til at optage næringsstoffer fra maden. Den nye , mindre mave er forbundet med store tarme , uden om de små tarme i fordøjelsesprocessen .

Shriking af størrelsen på maven


Mave hæftning reducerer størrelsen af maven fra at være en melon til kun en par spiseskefulde . Fordi størrelsen af maven er så lille efter denne procedure , kan patienten ikke længere forbruge så meget mad . Selvom størrelsen af det nye maven pose vil udvide med tiden , vil dette etui er fortsat betydeligt mindre, som en normal størrelse mave . Da fødeindtagelse er begrænset , vil patienten begynde at tabe sig .

optagelsen af næringsstoffer


Mave hæftning arbejder også på at producere vægttab ved at reducere mængden af mad , der absorberes af kroppen . Da proceduren omfartsveje tyndtarmen , er maden sendes direkte til tyktarmen under fordøjelsesprocessen . Dette reducerer mængden af næringsstoffer-herunder fedt og sukker-som er optaget i kroppen . Som mængden af næringsstoffer er reduceret , bliver resultatet vægttab .

Risici og ulemper

Selvom maven hæftning medfører det potentiale til at forbedre sundheden , der er vigtige risici , herunder mulige dødsfald . Skøn er, at så mange som 1 ud af 200 patienter , der har opereret vil dø som følge af komplikationer . Hertil kommer, at når indgrebet er afsluttet , kan patienterne opleve langsigtede sundhedsmæssige komplikationer , der påvirker dagligdagen . På grund af den mindre størrelse i maven og kroppens manglende evne til at optage næringsstoffer , kan patienten lider af mangler ved kosten , der kan forårsage metaboliske forandringer og påvirke patientens samlede livskvalitet . På trods af disse komplikationer , hævder mange eksperter , at risikoen for fedme langt opvejer risikoen for proceduren.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------