Position: sygdoms > 3 >

hvordan man kan reagere med medfølelse , når nogen du kender har en abort

  Når en ven , slægtning eller endda en kollega oplever enorme tab af abort , kan du gøre hende lider mindre traumatisk blot ved at vælge støttende og medfølende sprog . Her er hvordan man skal reagere supportively når nogen du kender har en abort

Du skal bruge: .
evnen til at tænke før du taler
medfølelse .
følsomhed .1 .
Når du lærer at en ven , slægtning , nabo eller kollega har oplevet en abort , forstår, at dette er en fysisk og følelsesmæssigt udfordrende tid for hende . Uanset om hun havde annonceret graviditeten , eller om hun var eller ikke var planer om at blive gravid , en abort er chokerende og pinligt i sin meget sårbarhed . Det kan efterlade kvinden følelsen rå , tomme og misforstået .
2 .
Dernæst kastede alle domme fra dit sind , om kvindens abort .
Hvorvidt hun havde en alkoholholdig drik på sidste uges forretningsfrokost, eller hvis du har set hende ryge eller måske udøver for voldsomt , nu er tiden ikke inde til at foretage en moralsk dom om , hvad der forårsagede abort og niveauet af medfølelse , som du skal reagere .
aldrig påtage sig abort kunne forhindres . Du har ikke alle de faktiske omstændigheder , det er heller ikke din virksomhed eller stilling .
3 .

Hvis den kvinde, der lidt spontan abort er en person med hvem du har normal daglig kontakt , tilbyde dine sympati og bekymring . Sommetider , folk har tendens til at undgå en kvinde , der har lidt en abort , eller har de en tendens til at lade som ingenting skete . Disse to valg kan være meget sårende for kvinden , der oplever fysiske forandringer , sorg og endda selvbebrejdelser , i denne svære tid .
4 .
Undgå at kommentarer som : "Der må have været noget galt med barnet , " eller . . . "Det var Guds vilje ", eller . . . . . " Er der noget du ville have gjort anderledes ? " Disse typer af emotionelt ladede ord er absolut upassende . Tilbyder støttende sympati omfatter sprog som . . . . " Jeg er ked af du går igennem dette, og hvis jeg kan gøre noget for dig, bedes du ved, jeg er her for dig. "
5 .

Erkend , at nogle kvinder kan handle kavaler eller ubekymret efter en abort . . . dette er muligvis en mestringsstrategi kvinden bruger , for at give andre indtryk hun er stærk og modig . Venligst forblive medfølende , og vide at nogle gange , ondt tager mange former .

6 .
Bestemt ikke beder kvinden om hun vil forsøge at blive gravid igen snart . Faktisk behøver ikke bringe emnet op i graviditeten .
7 .
Hvis du allerede er gravid , og nogen du kender har en abort , undgå at spørge , at de enkelte til at hjælpe dig shop for din baby , og undgå at spørge denne person til at hjælpe dig træffe beslutninger om , hvad de skal købe til din baby , eller hvordan man kan dekorere gartneriet . Disse handlinger kan være utroligt smertefuldt for en person, der netop har mistet deres ufødte barn . Selv hvis du beder kvinden at slutte sig til dig , fordi du gerne vil hende selskab , please, please tænk på , hvad smerte hun oplever som du er stadig midt i din forventning til din nye baby . Tænk, hvis situationen var omvendt .
8 .
Undgå at fortælle den kvinde, som havde aborteret om alle de mennesker, du kender , der har haft aborter , og at disse mennesker har børn nu . Disse oplysninger er irrelevant og ufølsom .
9 .
undgå at henvise til en abort som en " miss . "Dette udtryk forfladiger betingelse af en abort , og minimerer den smerte af tabet .
10 .
Gør ikke vittigheder at tilføje overfladiskhed til en situation, hvor ingen er passende . Må ikke sige ting som , " Nå i det mindste du ikke behøver at bekymre sig om harsk bleer og projektil trods alt ! "
11 .
Hvis nogen i din tjenestested har en abort , ikke videregive disse oplysninger til andre via e-mail eller voicemail . Ofte , folk læser deres emails Infront af andre, eller spille deres voicemail på højttaler telefon , og den følsomme karakter af abort fortjener en mere privat leverance . Vær opmærksom på det.
12 .
Hvis du er usikker på hvad jeg skal sige til nogen, der har oplevet en abort , er det OK at holde det enkelt . Tilbyd et notat , som lader hende vide du tænker på hende . Et par ord , såsom "Jeg er her for dig , "kan betyde så meget .
13 .
Endelig skal du huske , at hver enkelt kvindes tab er enestående , og hun vil udtrykke det på sin egen måde . Selv hvis en kvinde har flere børn , en abort er tabet af en helt anderledes og nyt liv , såvel som tabet af et helt nyt sæt af drømme og muligheder .

gode råd og advarsler


 • En professionel terapeut eller rådgiver kan hjælpe dig , din ægtefælle eller elskede håndtere følgerne af abort . Nogle gange , de erfaringer, kræver mere end en fødselslæge og gynækolog for komplet helbredelse .
 • Hvis du kender nogen , der har oplevet en spontan abort og har ikke været undersøgt af en læge , opmuntre hende til at gøre det straks . Abort kan forårsage infektioner og andre komplikationer, der kan påvirke fremtidige fertilitet , og har andre meget alvorlige konsekvenser .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------