Position: sygdoms > 3 >

laser hårfjerning fakta

   Forestil dig at vågne op hver morgen uden at skulle barbere . Forestil dig at være i stand til at smide på en badedragt uden at bekymre dig om din bikinilinjen . Det er, hvad reklamer for laser hårfjerning tilbyder , men er denne procedure værd den høje pris ? Er laser hårfjerning arbejde , og er der nogen potentielle risici forbundet med den procedure,

Historie


Laser hårfjerning kan virke som en moderne opfindelse , men det har faktisk været anvendt siden slutningen af 1960'erne . I 1969 en fiber-optisk sonde blev udviklet , der skulle give en smertefri , permanent løsning på uønsket hår . Det blev sendt til den offentlige uden at blive testet . FDA snart stoppede brugen , da det var ineffektiv og potentielt usikre . En anden laser lidt en lignende skæbne i slutningen af 1970'erne . Det var først i 1995, at FDA har godkendt første laser hårfjerning system . Imidlertid har denne behandling ikke permanent hårtab og retssager fra utilfredse kunder hurtigt førte til dens fjernelse fra markedet . Dagens lasere målrette hårets melanin og synes at give bedre resultater , men forskning i langsigtede effekter af laser hårfjerning er stadig udføres .

Funktion


Dagens lasere fjerne hår ved at sende en usynlig stråle af lys til hårsækken . Dette lys gælder konstant varme til hårsækken . Dette ødelægger hårets rod og deaktiverer hårsækken , hvilket betyder , at nye hår skal ikke re- vokse meget hurtigt . Laseren kan målrette hårsækken ved at finde melanin , det kemikalie, som medfører den mørke farve hår . Da lyset er sendt direkte til hårsækken , er den omkringliggende hud ikke skadet .

Tidsramme


Mængden af tid, at det vil tage at gennemgå laser hårfjerning afhænger af mængden af huden , der behandles . Laseren puls vil dække ca 3 /8 af en tomme i huden , så det kan tage lang tid at gøre et stort område som ben. Læber , en af de mindre områder , tager normalt omkring 10 minutter at behandle . Ben eller ryg , skulder og nakke kombination kan tage op til to timer . Bikini og under armene områder , som ofte behandles sammen , tage lidt under en time . Laser hårfjerning kan ikke fjerne alle dine hår , fordi det virker bedst på hår, der er aktivt voksende , og på ethvert givet tidspunkt kun 85 procent af dit hår follikler er aktivt voksende . Af denne grund hårfjerning procedure skal gentages for de bedste resultater .

Overvejelser

Hvis du beslutter dig for at have laser hårfjerning gjort , skal du huske at kigge efter en erfaren tekniker . Se også, om en klinik , der bruger en lang pulserende laser . Disse anses for den sikreste af laser hårfjerning systemer på markedet i øjeblikket , fordi de giver huden mere tid til at køle ned mellem impulser . Også være opmærksom på , at omkostningerne for en laser hårfjerning procedure ikke er billigt . Selv om det varierer fra sted til sted , kan du forvente at betale tusindvis for at få dine ben gjort .

Advarsel

Der er nogle potentielle farer for at forelægge laser hårfjerning . Lasere er ganske varmt og området omkring hårsækken kan blive brændt , hvis teknikeren ikke er kvalificerede. Selv med en god tekniker , nogle patienter oplever hudirritation efter en laser hårfjerning procedure . Huden omkring hårsækken skal behandles med en vis form for køleanordning , spray eller gel , mens proceduren bliver gjort for at undgå skader .

Ekspert Insight

Laser hårfjerning ikke virker for alle mennesker . Dem med mørkt hår og lys hud er de bedste kandidater til proceduren . Dette skyldes, at proceduren målretter melanin i håret og mørkt hår har mere melanin end lys hår . Også mennesker med mørk hud har en masse af melanin i huden , hvilket kan forvirre laser . Der er nye produkter til rådighed for folk, der ikke er ideelle kandidater til de traditionelle laser hårfjerning , men de tager flere sessioner for at afslutte .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------