Position: sygdoms > 3 >

om anti - afvisning narkotika

   Anti-afvisning narkotika eller immunosuppressiva , gives til det store flertal af patienter. At skulle tage disse stoffer er liv ændre for mange patienter. For de fleste transplanterede patienter , opvejer fordelen ved at efterleve livsstil ændring , og selv de risikofaktorer forbundet med disse lægemidler . Nye opdagelser og fremskridt hele tiden på at reducere risiciene i forbindelse med disse lægemidler

Fakta


Efter en organtransplantation , er de fleste modtagere ordineret et lægemiddel ordning, der er centreret om en anti-afvisning narkotika . Ofte vil patienten tage anden medicin også . Blandt disse er blodtrykssænkende medicin , diuretika og anti-svampe medicin . For de fleste mennesker , tager medicin, noget, de kan glemme . Dette er ikke en mulighed for transplanterede patienter. Glemmer at tage endnu en dosis af en medicin eller ændre den tid, det er taget , kan have frygtelige konsekvenser .

Funktion


organafstødning opstår, når modtagerens krop erkender det nye organ som et fremmedlegeme . Efter en patient har en organtransplantation , er han ofte givet anti-afvisning narkotika . Disse mindske muligheden for hans krop at afvise orglet ved at undertrykke hans immunforsvar . Mens en patient er at tilpasse sig disse stoffer , er han normalt holdes i et sterilt miljø , fordi han er mere modtagelige for bakterier . I løbet af denne tid , kan selv en kold være dødbringende .

Misforståelser


Nogle mennesker tror, at enhver transplantation patienten er bestemt til at leve et liv planlagt omkring en anti-afvisning narkotika regime . Dette er ikke sandt . Forskere ved Stanford University og Lucile Packard Children 's Hospital har fundet et mønster af genekspression hos nogle patienter , der har haft vellykkede transplantationer uden brug af anti-afvisning narkotika . Det betyder, at transplanterede patienter, der har dette mønster af genekspression vil sandsynligvis ikke brug for anti-afvisning narkotika . For patienter , der allerede på narkotika, fravænning dem off er en mulighed .

Fordele

Anti-afvisning narkotika øge chancen for en modtager krop accepterer det transplanterede organ , så hun kan leve længere , end hun ville have været i stand til uden det nye organ. Selv om disse lægemidler har en masse af risici , der er nogle overraskende fordele at tage dem . For eksempel er mennesker, der tager anti-afvisning narkotika mindre tilbøjelige til at lide af Huntingtons sygdom og visse typer af autoimmune sygdomme .

Risikofaktorer

Anti-afvisning narkotika er temmelig sikker , hvis de er taget i en kort periode af tid . Dette er dog næsten aldrig tilfældet . Anti-afvisning narkotika kan medføre alvorlige medicinske tilstande , såsom diabetes og kræft , hvis de bliver taget i en længere periode . I nogle tilfælde reducere læger dosis eller frekvens for at mindske risikoen for at dette sker . En anden risiko er infektion . Nogle patienter kan udvikle en infektion i et større orgel , såsom hjertet . Indlæggelse er ofte nødvendig for at bekæmpe infektionen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------