Position: sygdoms > 3 >

om bypass operation

   Bypassoperation udføres på patienter, der har fremskreden koronararteriesygdom og alvorlige forsnævring af fartøjer . Operationen har til formål at give hjerte-kar- systemet med en alternativ rute til pumpning og flydende blod og dermed forbedre hjerte resultater

Historie


1 .
Koronar bypass operation er en af de nyeste udviklede typer kirurgi . Det første, der udføres på Albert Einstein College of Medicine-Bronx Municipal Hospital Center , blev udført i 1960 . Forud for dette , hjerteoperationer var i bedste fald mildt succes , med færre end 50 procent af patienterne overlever . Før 1940'erne var brug af antikoagulantia ( blodfortyndende medicin ) ikke udbredt , hvilket gjorde overlevelse usandsynlig . Når Gordon Murray , en canadisk kirurg , indført brug af dette kemiske stof komponent i karkirurgi , ting bedre . Ved den tid Dr. Robert Goetz og Dr. Michael Rohman udførte den første vellykkede operation , begrebet ikke længere var ny .

Typer


1 .

Der er grundlæggende fem typer af bypass-operation , der spænder fra enkelt bypass til quintuple bypass . Single bypassoperation springer en enkelt arterie , som erstattes for at undgå aterosklerotiske forsnævringer at blokere for strømmen af blod til hjertet . Antallet af omfartsveje er direkte forbundet til rådighed erstatningsfartøjer , snarere end at den samlede kardiopulmonal patientens helbred .

Advarsel


1 .
at blive udført med succes , en bypass operation kræver , at hjertet skal stoppes . Dette sker som regel gennem cardioplegia , en metode der bruger koldt krystalloider at indefryse hjertet uden at forårsage skader . Mekanisk ventilation for at undgå mangel på ilttilførsel til kroppen og hjernen . Koronar vin og fartøjet udskiftning ske i løbet af denne periode , som varer cirka en time , hvorefter hjertet er genstartet . Off-pumpe kirurgi , hvor hjertet er stabiliseret ved hjælp af mekaniske midler , der bruges mindre ofte , fordi det er relativt nyt .

funktioner1 .
at udskifte blokeret arterie , kirurger først skal graft en vene fra et andet sted i kroppen . Traditionelt er dette betød større saphenavene , der løber langs benet , helt op til lysken . Venen er ikke kun en af de største og længste vener i kroppen , men også en , der kan fjernes uden større konsekvenser . I løbet af de seneste par år har lægerne eksperimenteret med brugen af den venstre interne brystkirtler arterie , som er stærkere og kræver en mindre invasiv procedure , da det allerede kører under brystbenet og som kun skal benyttes igen .

Time Frame


1 .
fleste patienter kan forvente en fuldstændig genopretning fra bypass operation inden for fire til seks uger . I løbet af de første 10 til 15 dage , kan der ske ændringer i søvnmønster eller afføring , hvilket i sidste ende vil vende tilbage til normal . Patienter , der var på medicin for hjerteproblemer kan have behov for at fortsætte med at tage det , afhængigt af typen af problemet og omfanget af skaden . Efter et par måneders postoperativ pleje , er 90 procent af patienterne kunne vende tilbage til normale niveauer af motion og fysisk aktivitet .

----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------