Position: sygdoms > 3 >

om delvis fjernet livmoderen

   I en komplet hysterektomi , livmoderen livmoderhalsen , er æggestokke og æggeledere fjernet . En delvis hysterektomi omfatter fjernelse af nogle , men ikke alle disse . Det kan undertiden være nødvendigt at foretage på grund af nødsituationer . Selv om en hysterektomi stadig er en stor operation , har moderne teknik gjort fremskridt i udførelsen af proceduren

Identifikation


En delvis hysterektomi også omfatter fjernelse af livmoderen , som er det livmoderen , hvor fosteret vokser . Når livmoderen er fjernet , kan en kvinde ikke længere føde børn. Livmoderhalsen efterlades intakt . Æggelederne og æggestokke er normalt tilbage intakt også . I en sag , hvor en eller begge æggestokke er fjernet , er det normalt nødvendigt på grund af skade eller sygdom som kræft .

Fakta


Der er flere grunde til, at en delvis hysterektomi kan være nødvendig , såsom fibroid vækster , kræft , overdrevent kraftige menstruationer og andre forhold. En almindelig årsag en hysterektomi kan blive nødvendig , er udviklingen af de betingelser, der kaldes placenta previa og moderkage Abruptio under fødslen . Moderkage previa er en tilstand, hvor moderkagen dækker livmoderhalsen helt eller delvist. Moderkage Abruptio er en tilstand, hvor moderkagen løsner sig fra livmodervæggen , hvilket kvinden til blødning . I begge tilfælde kan omgående levering af baby ved kejsersnit blive nødvendigt . Hvis blødningen ikke kan kontrolleres , kan en hysterektomi være nødvendig .

Type


En hysterektomi kan udføres i én af flere måder . I en abdominal hysterektomi et snit er lavet i underlivet på bikinilinjen og livmoderen er fjernet gennem incisionen . En af de risici med en abdominal hysterektomi er, at der kan være voldsom blødning , som kan kræve en blodtransfusion . Dette er også en risiko for en kvinde oplever moderkage Abruptio . En vaginal hysterektomi foretages ved at gøre et snit i toppen af skeden for at fjerne livmoderen . En laparoskopisk hysterektomi er udført med anvendelse af et instrument kaldet en laparoskop der er indsat gennem små snit i underlivet og skeden .

Time Frame

En kvinde kan forblive på hospitalet i en periode på 2-5 dage efter en hysterektomi . Dette kan variere afhængigt af typen af kirurgi , og om der var nogen komplikationer . Når hun går hjem kvinden bør forblive på sengeleje i mindst de første par dage , helst den første uge . Milde til moderate smerter og ubehag kan forventes . Smertestillende medicin, er som regel ordineret af lægen ved frigivelse fra hospitalet . Fuldstændig helbredelse kan tage 4-6 uger.

Funktion

En vigtig omstændighed, at lægerne overveje , når du udfører en hysterektomi er , at æggestokkene bør overlades intakt , hvis muligt, fordi æggestokkene producerer hormonerne østrogen og progesteron . Hvis en eller begge æggestokke er syge eller beskadiget, kan det være nødvendigt at fjerne dem , og hormonsubstitutionsbehandling kan være en mulighed , at lægen vil drøfte med patienten .

Risikofaktorer

En hysterektomi kommer ikke uden risici . Kvinder, der har gennemgået en hysterektomi kan have en øget risiko for knoglebrud på grund af tab af knogletæthed . Der er også en øget risiko for hjerte-kar- sygdomme . Disse risici eksisterer ikke kun for kvinder, der har haft en total hysterektomi , men også for dem , der har haft en delvis hysterektomi , hvor en eller begge æggestokke er blevet fjernet . Men for dem, der har mindst et sundt æggestok intakt risikoen kan mindskes .

Effects

Selvom nogle kvinder kan opleve humørsvingninger og depression som følge af ændringen i hormon niveauer , disse symptomer er normalt kortvarig og kan styres med medicin , hvis det er nødvendigt. De fleste kvinder komme sig hurtigt uden nogen langtidsvirkninger . Selv om en hysterektomi kan være et liv at ændre oplevelse , kan det også være en livreddende procedure , når det skønnes nødvendigt.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------