Position: sygdoms > 3 >

om laser øje kirurgi

   Over 40 procent af befolkningen er synshandicappede . Briller er den traditionelle måde at forbedre synet , mens kontaktlinser er blevet meget populære i det sidste halve århundrede . Der er dog flere og flere mennesker henvender sig til laser øje kirurgi for synskorrektion , da det lover perfekt ( eller næsten perfekt) vision uden behov for nogen briller

Historie


LASIK øjenkirurgi , som er den mest populære form for laser øje kirurgi rådighed , blev udviklet i 1990 . Men flere årtier før , en række personer banede vejen . Jose Barraquer , en forsker i Colombia , betragtes som faderen til laser øje kirurgi på grund af sit arbejde i omforme hornhinder med henblik på at opnå optimal vision . Barraquer 's arbejde , selv om , der er involveret manuelt omforme hornhinden med en lille kniv . Teknologiske fremskridt i brugen af lasere gjort det muligt for meget sikrere LASIK operation .

funktioner


Forud for kirurgi , skal de, der bruger kontaktlinser ikke bære dem for en uge . Under selve operationen , tager tre trin i operationen sted . Det første skridt består i at foretage en klap på hornhindevæv . Den efterfølgende skridt er at bruge laser til at omforme den del af øjet under flappen . Denne del af operationen , er det trin, der korrigerer vision. Derefter er flappen tilbage i sin oprindelige plads , og området kontrolleres for tegn på skader . Hele kirurgiske indgreb tager kun et par minutter .

Typer


Traditionelle LASIK operation indebærer anvendelse af en koncentreret laser til at omforme området under hornhindeflap , men en ny variant kaldet bølge-front guidet LASIK lover at opnå bedre resultater. Også kendt som sædvane LASIK , denne operation gør en tre-dimensionel kort over dit øjeæble og bruger beregninger til bedste bestemme, hvordan du gør din vision så godt som muligt . Sammenlignet med traditionelle LASIK , har undersøgelser vist, at bølge-front guidet kirurgi er statistisk større succes .

Fordele

For folk, der bærer briller eller kontaktlinser , LASIK øje kirurgi er et godt alternativ , fordi det retter synsnedsættelse og giver mulighed for mere frihed i fysisk aktivitet . Briller er en hindring i sport og andre udendørs aktiviteter , mens kontakter er til tider vanskeligt at opretholde . LASIK øje kirurgi er også sikrere end kontakter , fordi odds for at pådrage sig en øjeninfektion gennem uretmæssig kontaktlinse slid er højere end oddsene for at få øjenskader som følge af kirurgi .

Advarsel

Selv om chancerne for at få alvorlige vision skade fra LASIK øje kirurgi er meget slank , er chancen for at have nogle form for langsigtede komplikationer skønnes at være hvor som helst fra 3 % til 6 % . Nogle af disse komplikationer omfatter kirurgi-induceret tørre øjne , over-korrektion , glorier omkring lyskilder om natten , lysfølsomhed og obligationer.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------