Position: sygdoms > 3 >

om tang

   Tang er værktøjer , der anvendes inden for medicin , som læger og kirurger til at spænde på ting , der er for små for folk at få fat i med deres fingre . De kan også bruges til at holde tingene foldede når en operatør har brug for deres hænder til at gøre andre ting også. De anvendes i talrige medicinske operationer i forskellige områder . Der er også et par forskellige typer af tang , som varierer på den måde, de fungerer og placeringen af deres hængsel

Betydning


Tang er et meget nyttigt og vigtigt redskab i medicinsk operationer . Uden dem ville kirurger har en hård tid at nå dele af kroppen , såsom vener eller arterier , uden at skade nærliggende dele , som kan komplicere operationen . Ikke alene gør de mange kirurgiske indgreb nemmere og hurtigere at gennemføre , de er også vigtige i spørgsmål om barsel , hvor der er komplikationer med barnet . I dette tilfælde kan tang hjælpe en mor levere barnet uden at beskadige enten.

Historie


Den moderne pincet blev skabt i 1600 af Peter Chamberlain . De blev holdt en familie hemmelig i generationer og blev anvendt i støtte fra fødslen af familien frem til 1734 , da rapporten sager som jordemoder lækket pincet design . Tre forskellige varianter af værktøjet blev skabt og brugt til medicinske formål på det tidspunkt . I 1929 var der over 550 forskellige sorter af tang , som blev brugt til en lang række medicinske operationer udover fødsel .

Identifikation


Blandt de forskellige typer af tænger , der er lige om to forskellige design , du kan bruge til at identificere enheden . Tang er hængslet enheder med flad overflade i den ende , der kommer sammen for at klemme eller holde ting sammen . Hængslet til pincet kan enten være i den modsatte ende af disse flade overflader , hvilket gør dem til at ligne overdimensionerede pincet , eller i in midten af tang , som vil se mere som sakse uden vinger .

Typer

Der findes tre hovedtyper af tang , der kan diskuteres . Den første ligner en pincet . Disse er hængslet i den ene ende , med klemmer flade dele i den modsatte ende . De to andre typer er hængslet i midten og ligner sakse med flade ender i stedet for vinger . Disse kan enten være ulåst hængsler , som kræver konstant kraft til at blive puttet på dem, eller låst pincet , der , når foldede , kan låses i denne stilling , så de ikke behøver at blive afholdt i løbet af en operation . Tang er som regel lavet af metal , selv om der er plastik typer, der kun beregnet til at blive brugt en gang før de bortskaffes .

Fordele

Tang anvendes ved kirurgi gøre det lettere for lægerne at forstå dele af kroppen, der kunne være svært at gøre med fingrene . De kan bruges til at holde gaze i åbne sår eller dybt ind i kroppen for at stoppe blodet falde , uden at skade nærliggende organer eller blodkar . I leveringen af børn , har de mulighed for medvirken i en smidig og hurtig levering , som kan være fremkaldt uden at skulle ty til en kejsersnit operation .

Advarsel

Der er negative resultater , der kan opstå ved brug af tang i leveringen af et barn , både påvirker moderen og barnet . Tang er mildt invasiv og når de bruges i medvirken fødslen kan forårsage skade på det indre væv og fødselskanalen hos moderen. Da der er altid nogle kraft , der skal anvendes , kan denne skade være alvorlige , når pincet er i hænderne på en uerfaren læge . Barnet kan også blive såret , når tangen anvendes . Tryk anvendes på hoved og hals af barnet , da det er trukket ud , hvilket kan påvirke følsomme knogler tilpasning og forårsage misfarvning af huden .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------