Position: sygdoms > 3 >

sprængt blindtarm symptomer

   En sprængt blindtarm er meget smertefuld og kan føre til alvorlige komplikationer , herunder død . Tillægget er en lille orgel af det menneskelige fordøjelsessystem og moderne medicin har stadig ikke fundet ud af , hvad dens funktion er . Hvad er kendt , at en sprængt blindtarm er dårlige nyheder . Her er hvad du bør vide om en sprængt blindtarm

Betydning


En sprængt blindtarm kan være dødelig, hvis den ikke er behandlet. hurtigt . Selv om de nøjagtige årsager til en sprængt blindtarm ikke er helt forstået det lader til, at tillægget vil blive blokeret , måske ved afføring og i sidste ende blive betændt og brud . Når tillægget brister det utætheder bakterier fra tarmene i bughulen . Dette kan føre til dannelse af en byld eller en tilstand kendt som peritonitis , hvilket er en alvorlig infektion i bughulen . Før fremkomsten af moderne antibiotika denne betingelse ofte resulterede i dødsfald. Nu de fleste mennesker , der har deres appendix overleve med den rette behandling .

funktioner


En sprængt blindtarm vil blive efterfulgt af ekstrem mavesmerter , der ofte starter i nærheden af navlen og derefter vandrer til den nederste højre del af maven . Du vil opleve kvalme og evt opkast . Hvis du skulle stå op og forsøge at gå med disse symptomer den smerte ville begynde at få endnu værre . Hvis tillægget ikke sprænge smerte vil mindske men du vil så få en høj feber , vil din mave region svulmer op og din puls vil få hurtigere .

Tidsramme


Selv om det tillæg med en person kan gå i stykker og brast det sker for det meste til de personer i alderen 10 og 30 . Hvis du gør mistanke om, at du har en sprængt blindtarm så er du nødt til at søge læge omgående . Jo hurtigere situationen er så på bedre er dine chancer for en fuld helbredelse er .

Forebyggelse /Solution

Hvis du føler, du kan have et muligt problem med din appendiks så vil din læge vil først udelukke visse scenarier , som imiterer denne betingelse ; nyresten er en sådan situation . Blodprøver kan eliminere andre muligheder, og din læge vil lede efter en høj antallet af hvide blodlegemer , angiver dårlig infektion i kroppen . CT -scanninger kan bidrage til at se , om tillægget er synderen . Operation for at fjerne tillægget , som du kan gøre fint uden , vil blive udført , hvis det er blindtarmsbetændelse , og hvis tillægget brister i bughulen , vil blive renset ud så grundigt som muligt, og du vil modtage IV antibiotika og et ophold på hospitalet , indtil dig med at genoprette .

Misforståelser

Den mest berømte døden fra en sprængt blindtarm var, at af Harry Houdini den 31. oktober 1926. Houdini var tænkt af mange for at være døde af resultatet af at være i stand til at undslippe sit Vand Tortur Cell som afbildet i film , men i sandhed han omkom fra peritonitis . Han havde tilladt en universitetsstuderende ville slå ham i maven , da han ofte pralede han kunne stramme maven musklerne og ikke føle smerten fra sådanne slag . I modsætning til populær tro , kunne slag ikke har forårsaget hans blindtarmsbetændelse . Han sandsynligvis var allerede begyndt at lide af betingelserne . Hvad slag gjorde var at overbevise ham om, at de var skyld i hans smerte , og han fortsatte med en planlagt show , før de går til hospitalet . På det tidspunkt var det for sent . Der var ingen antibiotika dengang at redde hans liv, og han døde på Halloween et par dage senere fra den massive smitte fra hans sprængt blindtarm .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------