Position: sygdoms > 3 >

bivirkninger af maven striber

   Også kendt som gastrisk banding operation , mave banding er en medicinsk vægttab procedure, der kræver indsættelse af en oppustelig band i maven , at omringe den øverste mave . I realiteten ændrer det patientens mave anatomi som et middel til at kontrollere mængden af mad, hun kan spise og fordøje . Denne kirurgiske procedure har til formål at give konsekvente vægttab på lang sigt , når de ledsages med adfærdsændringer

Effekter


Ligesom næsten alle kirurgiske indgreb , kan banding operation medføre visse bivirkninger . Disse omfatter postoperativ blødning , allergiske reaktioner på anæstesi eller endog infektion . Det er ikke ualmindeligt, at de små afsnit , der er skabt af bandet til at blive betændt og /eller udvidet . Bandet har endda været rapporteret som gled ud i visse tilfælde . De mest almindelige bivirkninger , at næsten alle patienter lider omfatter kvalme og opkastning , sammen med pres og en svag smerte i underlivet regionen , at resultaterne fra indsættelsen af maven bandet .

funktioner


På den anden ekstrem , er en af de mere alvorlige bivirkninger , som kan blive resultatet af operationen kaldet " dumping syndrom ". Det refererer til en tilstand, hvor noget mad partiklerne passerer hurtigt gennem fordøjelsessystemet . Dette resulterer i symptomer , der inkluderer kvalme , koldsved , svimmelhed , diarré og en dunkende puls . I det ekstreme , kan disse symptomer også blive efterfulgt af diarré og kramper . Dette er en ubehagelig , shock-lignende tilstand , som kan fortsætte i over en time .

Overvejelser


I betragtning af den drastisk reduceret størrelse i maven posen , spiser for hurtigt eller overspisning vil resultere i opkastning eller forårsage en intens smerte under patientens bryst knogle . Dette kan let undgås ved at spise små mængder mad , gradvist stigende beløb i løbet af de første 6 måneder efter operationen . Medmindre operationen er vendt , vil patienten ikke længere kunne spise så meget mad som før .

Overvejelser

En af de mest effektive måder at minimere eller eliminere nogle af disse bivirkninger er at ændre spise adfærd og nøje følger de post- kirurgi regime , der anbefales . Dette omfatter også, at protein udgør mindst halvdelen af hvert måltid , og er spist først , samt at undgå fødevarer , der indeholder simple sukkerarter såsom slik , sodavand og småkager , og løbende drikker vand hele dagen igennem .

Advarsel

Det er vigtigt at holde op med den fortsatte overvågning af en bestemt specialist, før , under og efter operationen . Denne tætte overvågning ikke alene med henblik på at opretholde et register over vægttab for at kontrollere udvidelse og sammentrækning af bandet , men også til at spore eventuelle bivirkninger, der kan komplicere patientens behandling . Din læge vil være i stand til at foretage justeringer negere eller i det mindste hjælpe med at lindre nogle af bivirkningerne . Hvis ikke overvåges nøje af en specialist , har en snigende bivirkning i form af en spiseforstyrrelse vist sig at forekomme i sjældne tilfælde .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------