Position: sygdoms > 3 >

hvad er fosteret kirurgi ?

   Føtal kirurgi er ofte den eneste mulighed forældre har, når en livstruende tilstand er blevet opdaget ved hjælp af en rutinemæssig ultralyd . Selv om det kan være en vanskelig beslutning for forældrene at gøre , det muligvis er det vigtigste BESLUTNING de nogensinde vil gøre i deres barns liv

Historie


Den første blodtransfusion til et foster fandt sted i 1960'erne , men det var først 1980, at fostrets operation blev opdaget . Det blev udviklet gennem det eksperimenterende brug af dyr på University of Californnia i San Francisco . Det var i 1981 at de første menneskers føtale transaktion fandt sted . Dr. Michael Harrison er krediteret for at have udført den første fostrets kirurgi . Fosteret blev diagnosticeret med medfødt hydronefrose , at en tilstand, hvor oppustethed af nyrebækkenet forårsager en blokering , hvilket resulterer i manglende evne af urin flyde frit fra nyrerne . Som et resultat , affald nyrerne atrofi eller helt væk . Gennem føtale kirurgi Dr. Harrison udført , var betingelsen korrigeret og barnet overlevede .

Betydning


føtalt operationer har reddet livet for tusinder af spædbørn ved at korrigere livstruende medfødte misdannelser . De foretages , når der ikke er nogen anden måde for fostret at overleve indtil levering eller når det er blevet fastslået, at de abnormitet ville blive for svær at behandle efter levering . Føtal operationer gør det muligt for lægen at afhjælpe problemet længe nok til, at fosteret til at fortsætte udviklingen i livmoderen , så den er stærk nok til at overleve en mere omfattende operation , når den er blevet leveret .

Funktion


medfødte misdannelser er normalt opdaget gennem en ultralyd omkring det tyvende graviditetsuge . Når en abnormitet er blevet placeret , vil lægen afgøre , om fosteret kan overleve med det , indtil det tidspunkt, levering, eller hvis det er alvorligt nok til at berettige føtal kirurgi . Hvis fosteret operation er nødvendig, vil lægen derefter afgøre , hvilken type af fosterets kirurgi er nødvendig . Der er kirurgi , der anses for invasive andre minimalt invasive . Den type fostrets udføres kirurgi er afhængig af sværhedsgraden af abnormitet .

Typer

Der findes tre hovedtyper af fosterets operationer . Den første og mest invasive er åben fosteret kirurgi . Denne type er meget lig en Ceasarean sektion , som et snit er lavet i moderens mave , og fosteret er delvist fjernet . Under operationen , er fosteret modtager sit liv støtte gennem moderkagen , mens kirurgen reparerer opdaget abnormitet . Ved afslutning , er barnet sat tilbage i livmoderen til fortsat at udvikle . Risikoen for for tidlig fødsel er høj i denne sag , og så moderen gives ofte medicin for at forhindre udbrud af arbejdskraft . Den anden type af fosterets kirurgi er kendt som fetendo kirurgi . Selvom det ikke helt så invasive , stadig det udgør en risiko for pre-sigt arbejdskraft . I denne operation , vil lægen bruge video billedsprog , som han indsætter kirurgiske instrumenter i livmoderen , berigtigelse af abnormitet . Endelig er der fetoscopic kirurgi , som er den mindst invasive form af fosterets kirurgi . Den udføres ved at skabe en lille åbning i moderens mave , men kræver ingen indsnit i livmoderen , eller kræver en endoskopisk se i livmoderen . Lægen er styret af en ultralydsscanning , hjælpe ham finde abnormitet . Fetoscopic føtal kirurgi udgør en lille eller ingen risiko for pre-sigt arbejdskraft .

Overvejelser

Når forældre er blevet informeret om deres muligheder , de skal tage mange ting i betragtning, inden de træffer en beslutning . Først vil moderen oplever ubehag fra kirurgi og vil højst sandsynligt blive placeret på sengeleje for den resterende del af graviditeten for at mindske risikoen for præ-fødsel . Hvis der er andre børn derhjemme , vil forældrene nødt til at stole på en støttegruppe af venner og familie til at hjælpe moderen med pasning af disse børn . Og mens de fleste fostre kirurgi er en succes, skal forældrene indse det kun er en midlertidig behandling, indtil barnet er født . Det vil så være nødvendigt at gennemgå yderligere operation for at fjerne den anomali , hvad enten det er en svulst eller kirurgi til yderligere korrigere rygmarvsbrok . De skal også overveje , at en vellykket fostrets operation ikke kan resultere i overlevelse barnet , når det er født . Det er simpelthen en midlertidig behandling , indtil barnet er leveret .

Advarsel

Der er risici forbundet med føtal kirurgi , selv om disse risici er mere for fosteret end moderen . Risiciene i fostertilværelsen kirurgi omfatter voldsom blødning , infektion og for tidlig fødsel . Hvis en åben føtal kirurgi er udført , vil det være nødvendigt for moderen at have en Ceasarean sektion for fødslen af barnet på grund af snit i maven og livmoderen . Det betyder også fremover Ceasarean sektioner for efterfølgende fødsler . Lægen vil forklare enhver og alle risici i forbindelse med føtalt kirurgi , men hvis du har spørgsmål , så spørg dem . Det er afgørende at gøre din beslutning med alle de potentielle farer for dig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------