Position: sygdoms > 3 >

hvad er ultrasonografi ?

   Se inde i den menneskelige krop er ingen let sag, og bortset fra en invasiv procedure , der er virkelig kun én måde . Det ville være ved hjælp af ultralyd , en teknik , der bruger højfrekvente lyd bølger til rent faktisk at se muskler , organer og andre ting inde i den menneskelige krop . Det gør dermed forholdsvis enkel og lægerne kan inspicere kroppen internt uden at skade det

funktioner


En computer og en håndholdt sonde består en ultralydsscanning maskine , som er den primære udstyr til ultralydsscanning . Sonden leverer ultralydsbølger ind i patienten og modtager dem , når de hoppe ud forskellige interne væv . Computeren styrer maskinen og har en skærm , hvor du kan se inde i en person i nærheden , hvor sonden er placeret . For at opnå de bedste resultater , læger også anvende en gel på huden af patienten.

Funktion


Den sonographer vil kontrollere frekvensen af bølgerne , at ultralyd maskinen producerer på computerskærmen. Forskellige frekvenser er bedre egnet til at se forskellige interne væv . Ultralyd Maskinen udsender pulser på disse frekvenser , der passerer gennem gelen anvendes til patienten og ind i kroppen . Gelen hjælper med at holde nede indblanding udefra og giver mulighed for et bedre billede . Når bølgerne rammer en solid væv , de hoppe tilbage og registreres af sonden , som derefter sender signalet til computeren , som lægger op en sort og hvid billede baseret på afstand af objekter fra sonden .

Typer


Der er fire forskellige former for ultralyd , der er gennemført . Hver enkelt opnår et andet resultat . A- mode er enkleste mode og fokuserer på en lille , ental punkt i kroppen . Det bruges også terapeutisk til at lindre stress fra tumorer og andre urenheder . B-tilstand opretter en 2- D billede af den interne celler, det er rettet mod , med forskellige dybder for hvert område . M-mode skaber bevægelse på skærmen ved at sende ud kontinuerlige strømme af ultralyd bølger . Doppler billedbehandling producerer mere 3- D billeder og er afhængig af Doppler-effekten .

Fordele

Siden ultrasonografi kom i spil , har lægerne været i stand til at have nogenlunde klare billeder af , hvad der sker inde i en persons krop . Det har gjort påvisning af tumorer , læsioner , og andre lidelser meget let og helt smertefri . Ultrasonografi gør det også nemt for forventer mødre for at se deres barn og for barnet , der skal overvåges , som det vokser . Dette har ført til færre problemer i graviditeten og lægerne kan have en detaljeret historie om et barns vækst .

Ekspert Insight

Der er to forskellige intervaller af frekvenser , der anvendes i ultrasonografi . De er afhængige af , hvad en sonographer ser på præcis . Væv tættere på overfladen og dem, der er tyndere i almindelighed er set anvende højere frekvenser i 7-18 megahertz området . Dette giver mulighed for en bedre udvalg af visning. Dybere, tættere organer og væv er set med en lavere frekvens , i 1-6 megahertz området . Lavere frekvenser er i stand til at gå dybere ind i kroppen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------