Position: sygdoms > 3 >

hvordan en hysterektomi påvirker seksualitet ?

  

Du skal bruge:
Pure kakaosmør eller
. Kakaosmør fløde .

Operationens


En hysterektomi er en operation for at fjerne livmoderen i en kvinde . Fjernelse af livmoderen påvirker ikke hormon niveauer i en kvinde eller ændre fysiske egenskaber , der vil påvirke seksualitet . En hysterektomi betyder ikke fjernelse af de kvindelige æggestokke , men i nogle tilfælde er de fjernes på samme tid . Den metode til at fjerne livmoderen synes ikke at påvirke seksualitet .

Hysterektomi og Seksualitet


Woman 's seksualitet efter en hysterektomi kan karakteriseres som både fysiske og fysiologiske reaktioner . Den ene eller begge kan være ansvarlige for eventuelle ændringer i en kvindes seksuelle nydelser efter en hysterektomi . Ændringer i seksualitet er fundet til at omfatte en nedsat glæde i nogle kvinder og en forbedret seksuel oplevelse i andre . Ofte er seksualitet respons efter en hysterektomi er i tæt sammenhæng med den seksuelle begær af kvinden før operationen .

Tiltaget Seksualitet


Et lille antal kvinder har rapporteret et fald i seksualdrift efter en hysterektomi . Den seksuelle tilfredsstillelse en kvinde oplever efter en hysterektomi også kan blive mindre . Dette kan skyldes hovedsagelig til de følelsesmæssige /fysiologiske følelse af ikke at kunne bære et barn , og hun kan føle ufuldstændig som kvinde . Andre årsager omfatter problemer med vaginal smøring og mangel på vaginal sensation . Nogle kvinder kan opleve smerter ved sex , hvis vagina blev afkortet under operationen . Kvinder har også oplevet den manglende mulighed for nemt at blive vækket af deres partnere .

Øget Seksualitet

Et overvældende antal af kvinder rapporterer om en stigning i seksuelt fornøjelser efter operationen . Den fysiologiske årsag til dette er , at kvinder ikke længere har den bekymring for at blive gravid som følge af køn . Behovet for prævention forberedelse ikke længere er påkrævet , og seksuel aktivitet kan være mere spontan . De fysiske årsag kvinder kan opleve mere glæde er , fordi de symptomer, de oplevede før hysterektomi , såsom overdreven blødning , kramper og smerter under sex , ikke længere blande sig med seksuel nydelse . Disse symptomer kan være steget i løbet af seksuel aktivitet , hvilket medfører en kvinde for at undgå sex . Kvinder har også rapporteret om en mere behagelig orgasme efter en hysterektomi , og dette er , fordi der ikke længere er uterin sammentrækning under orgasmen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------