Position: sygdoms > 3 >

hvordan en nyretransplantation arbejde ?

  

Hvad er en nyretransplantation ?


En nyretransplantation er en kirurgisk procedure gjort hos nogle patienter med nyresygdom . I proceduren , er en sund organdonor transplanteres ind i patienten med nyresygdomme . Kun én nyre er transplanteret . En person kan leve et sundt liv med kun én fungerende nyre .

Kvalificeret til en nyretransplantation


Læger vurderer en patient at afgøre, om hun vil være en god kandidat til en nyretransplantation . En patient skal være raske nok til at gennemgå operationen og tager immunsuppressive lægemidler . Immunosuppressive lægemidler hjælper kroppen til ikke afvise organdonor . De skal tages for den resterende del af patientens liv . De er en nødvendighed , men de har bivirkninger , som omfatter en svækkelse af immunforsvaret

Den Donor


Der er to typer af donorer . en levende donor , og en afdød donor . En levende donor er normalt et familiemedlem eller en nær ven . En nyre fra en afdød donor kommer fra en person, som er gået bort , men har en sund nyre . Der er en venteliste for nyrer fra afdøde donorer , fordi der er flere mennesker med behov for nyrer , end der er nyrer til rådighed for donation .

Forenelighed

Om donor nyrer kommer fra en levende eller afdøde donorer , er det stadig skal være kompatible. Donoren nyre skal matche blod og væv typer af den person , der skal modtage nyren . Medicinske analyser er udført på patienter og potentielle donorer til at afgøre, om nyren ville være forenelig med fællesmarkedet. Hvis en person er placeret på en venteliste , er hans blod og væv , der er anført på ventelisten filen .

ventelisten

Hvis en person kommer til at modtage en nyre fra en levende donor , kan operationen ske , når kompatibilitet bestemmes . Hvis en person har brug for en afdød donor , vil hun blive sat på en venteliste . Den gennemsnitlige ventetid på en donor nyre er 3 til 5 år . Når en organdonor bliver tilgængelig , den person, der er den mest kompatible med orglet er udvalgt til at modtage transplantationen . Transplantation skal ske meget hurtigt efter nyrerne bliver tilgængelig. Medicinske personale kalder person til at lade hende vide, at en nyre er til rådighed . Den person, skal straks gå til hospitalet , når hun er blevet underrettet .

operationen

Når en donor nyre er til rådighed , læger køre tests for at verificere orgel kompatibilitet . Når kompatibilitet er bekræftet , at patienten er bragt i kirurgi . Operationen tager cirka 2 til 4 timer . Donor nyre er fastgjort til blæren og blodkar . Normalt er de gamle nyrerne efterladt på stedet . De er kun fjernes, hvis de gamle nyrerne er inficerede eller for stor til, at placeringen af den nye nyre .

efter operationen

Efter operationen er patienten sat på immunosuppressive lægemidler til at forhindre afstødning af organdonor . Medicinsk personale vil holde øje med patienten at sikre, at den nye nyre fungerer korrekt . Nogle gange kan en patient skal sættes i dialyse i et par dage , mens den nye nyre heler nok til at arbejde . Efter at nyrerne fungerer korrekt , og patienten er rask , kan han gå hjem . Nogle patienter går hjem i så lidt som 5 dage efter operationen.

Efter Care

En modtager af en donor nyre bliver nødt til at tage immunosuppressive lægemidler til resten af hendes liv . Det er afgørende , at patienten regelmæssigt går tilbage til lægen for eftersyn med henblik på at fange eventuelle problemer tidligt . Afvisning af nyrerne er altid muligt , selv om de risici fald efter et par måneder . Den tidligere, at afvisningen eller andre sundhedsmæssige problemer bliver opdaget , jo bedre chance for at de kan behandles . Andre end opfølgende behandling , kan patienten generelt lever et normalt liv .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------