Position: sygdoms > 3 >

hvordan gør gastrisk bypass gøre dig tabe sig?

  

Om Gastric Bypass


Gastric bypass er en form for fedmekirurgi . En pose på størrelse med en tommelfinger er skabt lige forbi mavemunden (# 6 på diagrammet ) , og derefter fastgjort til tyndtarmen . Den nye pose kun holder ca 15ml af mad og drikke , hvilket fører til en følelse af fylden efter en meget lille mængde mad . En normal mave holder 400 til 500ml og kan strække til at holde næsten 1000ml .

Gastric bypass er kun udføres på mennesker, som har et body mass index på 40 eller højere , eller et body mass index på 35 , hvis de har en co-morbid tilstand som højt blodtryk , åreforkalkning eller type 2 diabetes . En National Institutes of Health Consensus -konferencen i 2004, fandt , at fedmekirurgi , herunder gastrisk bypass , er den mest effektive behandling af sygelig fedme .

Hvorfor virker det


Gastric bypass operation reducerer størrelsen af maven og i høj grad begrænser sit potentiale til at strække . Hvis den vedhæftede tyndtarmen fylder alt for hurtigt med ufordøjet mad , kvalme og opkastning kan forekomme . For at bekæmpe dette , er patienter instrueres i at spise små mængder mad . Sukkerholdige fødevarer bør indtages med forsigtighed, da de kan producere uklarhed , hurtige hjerteslag og diarré .

Disse ændringer i anatomi og de nødvendige ændringer i kosten , der følger producerer dramatisk vægttab . Dog kan patienter bremse vægttab proces eller tage på i vægt tilbage, hvis de snack mellem måltider eller spise nok til at forårsage forbindelsen mellem mave og tyndtarm til at strække . Hvis tyndtarmen kan holde mere mad , kan patienten derefter spise mere uden kvalme og ubehag .

Typer


Det lille pose kan være totalt adskilt fra resten af maven , eller blot delt med kirurgisk hæfteklammer . Normalt samlede division er gjort for at forhindre de to dele af maven fra fusing sammen igen i løbet af helingsprocessen

Der er to typer af gastrisk bypass generelt udført : . Roux en-Y distal og Roux en-Y proksimale . I begge procedurer , er en del af tyndtarmen der er knyttet til den nye lille pose dannet med den øverste mave . I en Roux en-Y proximale , er et snit lavet omkring 18 inches under bunden af den oprindelige maven , og det er så knyttet til posen . Dette bevarer det meste af tyndtarmen , der giver mulighed for maksimal absorption af næringsstoffer . Dette er den mest almindelige form for gastrisk bypass-operation udført .
I Roux en-Y distale procedure , ved indsnit meget længere ned i tyndtarmen , omkring 40 til 60 inches fra krydset med tyktarmen . Da så lidt af tyndtarmen er tilbage , er færre næringsstoffer optages sammen med færre fedtstoffer og stivelse , Dette resulterer i både større vægttab og flere potentielle komplikationer som følge af ernæringsmæssige mangler .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------