Position: sygdoms > 3 >

kost & gastrisk bypass operation

   I nogle tilfælde er kost og motion utilstrækkelig til at forårsage betydelig vægttab . I disse tilfælde kan gastric bypass og andre gastrisk begrænsning kirurgi give betydelige langsigtede vægttab . Efter disse typer af teknikker , men der er en risiko for visse ernæringsmæssige mangler

Typer


fedmekirurgi er et begreb, der anvendes til at beskrive alle kirurgiske behandlinger for sygelig fedme . Disse teknikker arbejde for at forårsage vægttab at afværge de sundhedsmæssige problemer i forbindelse med morbiditet ved at begrænse størrelsen af maven , og dermed hjælpe nedsætte fødeindtagelsen . Mens de mest almindelige fedmekirurgi er gastrisk bypass , andre alternativer , herunder laprascopic band kirurgi , der er tilgængelige.

Identifikation


I gastrisk bypass-operation , er maven delt i to portioner , en mindre øvre del og en større lavere en . Dette større del kaldes " rest "del og er ikke længere anvendes til at fordøje maden . Begge dele er så forbundet til tyndtarmen , idet der både kan løbe . Men , da kun de mindre posen er i stand til at modtage og fordøje maden , er fødeindtagelse stærkt begrænset , mulighed for langsigtet vægttab .

Effekter


Gastric bypass operation har været vist i kliniske undersøgelser for at reducere co-morbiditet af fedme med 40 procent . Disse co-morbiditet omfatter åreforkalkning , type II diabetes , leversygdomme , slidgigt og rygproblemer . Hertil kommer , er reduktion af overvægt i høj grad til gavn for en patients hjerte-kar- system og hjerte . Men der er en 2 procent risiko for alvorlige komplikationer , der fører til døden inden for en måned efter operationen , så denne procedure anbefales kun for sygeligt overvægtige .

Advarsel

En af ulemperne ved gastric bypass er ernæringsmæssige mangler, den kan forårsage . Mange patienter , der får den procedure, ikke får tilstrækkelige mængder af visse vigtige vitaminer og mineraler , herunder calcium , jern og vitamin B12 . Disse mangler kan føre til hyperparathyroidisme , anæmi og neurologiske problemer . Derudover kan patienter, der for nylig har modtaget den procedure har svært ved at modtage den nødvendige mængde protein og kalorier , især i første omgang.

Forebyggelse /Solution

Der er mange måder at sikre, at disse ernæringsmæssige komplikationer ikke forekommer efter gastrisk bypass operation . Den ene er at spise flere små måltider om dagen , hvilket giver dit fordøjelsessystem evnen til bedre fordøje maden . Hertil kommer , er det nødvendigt at spise en kost rig på vitaminer og mineraler og til at overveje at tage en multivitamin . Hertil kommer, at hyppige eftersyn med en læge kontrollere, om disse mangler er også anbefales.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------