Position: sygdoms > 3 >

om åben hjertekirurgi

   Åben hjerteoperation er nogen hjertekirurgi , hvor brystet åbnes, og hjertet eksponeret under operationen . Hjertet selv måske eller måske ikke åbnes , afhængigt af den specifikke procedure , der skal udføres . Åben hjerteoperation omfatter kirurgi på arterierne , ventiler , hjertemusklen , eller andre hjertearytmier strukturer . Konventionelle åben hjertekirurgi , som har været brugt i næsten 50 år , kræver brug af en hjerte-lunge-maskine til at overtage omsætning og blod iltning , mens hjertet er stoppet under operationen . Stigende grad er mindre invasive typer af hjerte åben hjerteoperation , der skal udføres . Nogle af disse kræver ikke bypass og udføres , mens hjertet stadig slå

Historie


Under Anden Verdenskrig , Dr. Dwight Harken , en US Army kirurg , var en af de første læger for at få adgang til hjertet . Startende med mange mislykkede operationer på dyr , Harken endelig lykkes i at udføre en hjerteoperation på menneskers soldater . I 1948 , Harken og en kirurg i Philadelphia Dr. Charles Bailey , uafhængigt begyndte at optræde en form for lukket hjerteoperation på patienter , der lider af mitral stenose . Selv om de fleste af de oprindelige modtagere af denne operation døde , proceduren blev betydeligt sikrere , når teknikken er blevet forbedret. Denne operation også åbnet døren for en hjerteoperation , som lægerne begyndte at lede efter en måde at se og operere inden for hjertet til at rette mere komplekse hjertelidelser . Den primære forhindringer i at udføre en hjerteoperation var at forhindre patienter fra at forbløde og sikre iltning til hjernen og andre vitale organer blev opretholdt . En tilsyneladende svar på disse hindringer var hypotermi . En canadisk kirurg ved navn Dr. Bill Bigelow første gang præsenteret denne idé .
Så den 2. september 1952, forsøgte Dr. Walton Lillehei og Dr. John Lewis fra University of Minnesota åben hjerteoperation hjælp hypotermi på en 5-årig pige . Operationen var vellykket , og " hypotermiske metode " blev almindelig praksis ved behandling af små hjertefejl . Men denne tilgang kun tilladt cirka 10 minutter af kirurgiske tid , der ikke var tilstrækkelige til mere komplekse procedurer . I 1958 blev den hjerte- lunge-maskine udviklet . Denne opfindelse aktiveret kirurger til at reparere mere komplekse skader på hjertet og mangler . Dr. Dennis Melrose snart pioner en indsprøjtning , som forårsagede hjertet til at holde op med at under åben hjertekirurgi , dramatisk øger succesraten for hjertekirurgi og bane vej for yderligere medicinsk fremskridt i hjertets medicin . Siden 1990'erne har hjerte kirurger i stigende grad udfører off-pumpe bypass operationer , eller bypass operationer uden brug af en hjerte-lunge -maskine. Denne type kirurgi har vist sig at være sikrere og resulterer i færre alvorlige komplikationer end traditionelle bypass operationer .

Betydning


Open-hjerte kirurgi er en af de mest almindeligt udførte operationer hvert år i USA , og kan prale med en høj overlevelsesprocent betragtning af kompleksiteten af proceduren. Operationen er kommet en lang vej gennem årene og er nu brugt til at behandle mange betingelser , der engang var strengt fatale . Udføres af en kardiologisk kirurg , åben hjertekirurgi reparationer komplikationer af iskæmisk hjertesygdom , korrigerer medfødte defekter , behandler klapfejl , og gør hjertetransplantation en mulighed . Uden dette fremskridt inden for medicin , ville mange mennesker med hjertesygdomme ikke har en ny chance på livet .

Funktion


Open-hjerte kirurgi er en temmelig bredt begreb , der anvendes til at beskrive enhver hjertekirurgi indebærer åbning af brysthulen . Udtrykket henviser typisk til enhver operation , hvor en hjerte-lunge-maskine bruges under operation for at støtte omsætning , mens der foretages ændringer i hjertet . Et hjerte-lunge- maskine , også kendt som kardiopulmonær bypass , giver ilt-rige blod til vitale organer , herunder hjernen . Bypass Maskinen også administrerer anæstesi til patienten og fjerner kuldioxid fra blodet . Udtrykket åben hjerteoperation også bruges til at beskrive uden brug af pumpe bypass operationer , hvorunder en kirurg åbner bryst og arbejder på ydre områder af hjertet og hjertekirurgi arterierne . Denne type operation er mindre invasiv og ikke indebærer åbning af hjertet selv . Åben hjerte kirurgi er brugt til at udføre kirurgi på hjertemusklen , den hjerteklapper , omgivende arterier og andre hjerte- strukturer .

Typer

Der findes flere typer af åben hjerte- operationer og hvilken slags en patient modtager, afhænger af hjertet tilstand, der behandles og patientens generelle helbred. De fleste typer af open hjerteoperation udføres , mens patienten blod er omdirigeret gennem en hjerte-lunge-maskine , men nogle former for minimalt invasiv hjertekirurgi er også tilgængelige. Robotic-assisteret hjerteoperation er en type af minimalt invasiv hjertekirurgi , der anvendes som et alternativ til åben hjertekirurgi kræver brug af en hjerte-lunge -maskine. Alle åbne-hjerteoperationer inddrage et snit i midten af brystet og eksponering af hjertet . Ifølge American Heart Association , de mest almindeligt udførte åben hjerte- operationer i USA er ventil udskiftninger , bypass procedurer og hjerte transplantationer . Koronar bypassoperation eller CABG , indebærer at tage en del af en sund blodkar fra et andet sted i kroppen og bruge den til at skabe en ny rute rundt om en spærret blodkar i hjertet . Almindelige årsager til åben hjerteoperation omfatter behandling af hjertesvigt , behandling af atrieflimren , tumor fjernelse , reparation af medfødte defekter , og behandling af hjerte- traumer .

Advarsel

Selv åben hjerteoperation er en forholdsvis almindelig procedure med en høj overlevelsesprocent , kirurgi ikke indebærer en risiko for komplikationer og dødelighed . Ældre mennesker og personer med andre alvorlige sygdomme er mere tilbøjelige til at udvikle komplikationer , og omkring 5 til 10 procent af alle hjerteoperation patienter oplever slagtilfælde eller forbigående iskæmisk anfald under eller efter en hjerteoperation . Den væsentligste risiko for åben hjerteoperation er neurologiske skader , og kardiopulmonært bypass er forbundet med en gruppe af neurokognitive underskud kendt som postperfusion syndrom . Mens symptomerne på postperfusion syndrom engang mentes at være permanent i de fleste tilfælde symptomerne er forbigående og ingen permanent neurologisk svækkelse er normalt opleves . Andre komplikationer af open hjerteoperation omfatter infektion og blødning .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------